Eno od šefinj Toyote odnesle tablete

Foto: EPA
Foto: EPA
Pri Toyoti so bili v zadnjih dneh v veliki zadregi, potem ko je glavna predstavnico za javnost Julie Hamp skušala na Japonsko pretihotapiti tablete in bila pri tem ujeta. Hampova je sedaj sporazumno odstopila z vplivne funkcije.
Oglej si celoten članek

Največji avtomobilski proizvajalec na svetu je komaj aprila letos Julie Hamp imenoval za glavno šefinjo svojih komunikacij, s čimer je postala prva ženska v tako visokem krogu koncernovega menedžmenta. 

A so 55-letno Američanko 18. junija aretirali na Japonskem zaradi suma, da je v državo prek poštnega paketa skušala nelegalno uvoziti  protibolečinske tablete oxycodone. 

Na paketu, ki ga je Humpova naslovila na svoj japonski naslov, je pisalo, da so znotraj ogrlice. V resnici pa je bilo skupaj 57 tablet sredstva, ki sicer na Japonskem ni prepovedano, vendar pa se ga lahko uvozi le, če ima lastnik ustrezne zdravniške recepte. 

V okviru postopka je policija po aretaciji Hampove celo izvedla hišno preiskavo glavnih prostorov korporacije v Toyota Cityju. 

Predsednik Toyote Akio Toyoda se je po aretaciji na posebni tiskovni konferenci opravičil v njenem imenu in zatrdil, da Hampova ni imela namena kršiti japonskih zakonov, poroča BBC.

Foto: EPA Akio Toyoda V sredini izjavi pa so iz Toyote sporočili, da jih je Hampova obvestila o svojem odstopu, kar so v vodstvu sprejeli z razumevanjem. Hkrati so napovedali, da se bodo še bolj trudili za ustvarjanje varnega okolja za svoje zaposlene.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.