Avto
16 ogledov

Eno od šefinj Toyote odnesle tablete

Julie Hamp EPA
Pri Toyoti so bili v zadnjih dneh v veliki zadregi, potem ko je glavna predstavnico za javnost Julie Hamp skušala na Japonsko pretihotapiti tablete in bila pri tem ujeta. Hampova je sedaj sporazumno odstopila z vplivne funkcije.

Največji avtomobilski proizvajalec na svetu je komaj aprila letos Julie Hamp imenoval za glavno šefinjo svojih komunikacij, s čimer je postala prva ženska v tako visokem krogu koncernovega menedžmenta. 

A so 55-letno Američanko 18. junija aretirali na Japonskem zaradi suma, da je v državo prek poštnega paketa skušala nelegalno uvoziti  protibolečinske tablete oxycodone. 

Na paketu, ki ga je Humpova naslovila na svoj japonski naslov, je pisalo, da so znotraj ogrlice. V resnici pa je bilo skupaj 57 tablet sredstva, ki sicer na Japonskem ni prepovedano, vendar pa se ga lahko uvozi le, če ima lastnik ustrezne zdravniške recepte. 

V okviru postopka je policija po aretaciji Hampove celo izvedla hišno preiskavo glavnih prostorov korporacije v Toyota Cityju. 

Predsednik Toyote Akio Toyoda se je po aretaciji na posebni tiskovni konferenci opravičil v njenem imenu in zatrdil, da Hampova ni imela namena kršiti japonskih zakonov, poroča BBC.

Akio Toyoda | Avtor: EPA EPA
V sredini izjavi pa so iz Toyote sporočili, da jih je Hampova obvestila o svojem odstopu, kar so v vodstvu sprejeli z razumevanjem. Hkrati so napovedali, da se bodo še bolj trudili za ustvarjanje varnega okolja za svoje zaposlene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.