EU: stop nevarnim pnevmatikam

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prihranki. Najpozneje do novembra bo morala imeti vsaka nova pnevmatika na svojem obrobju jasne oznake, v kateri razred spada po kotalnem uporu, zaviranju na mokrem in hrupnosti.
Oglej si celoten članek

Razlike med najboljšimi in najslabšimi so enormne. Pnevmatike, ki po obrabi spadajo v razred A, v primerjavi s tistimi iz razreda G ob 15 tisoč prevoženih kilometrih na leto privarčujejo kar 80 litrov goriva. Razlika v dolžini zavorne poti pri zaviranju na mokrem med najboljšimi in najslabšimi pa je več kot deset metrov, kar je lahko odločilno pri preprečevanju nesreč s hudimi posledicami.

Od 1. januarja 2014 bo prodaja tistih iz razreda G za kotalni upor ali razreda F za zaviranje na mokrem prepovedana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 11:18 7. Marec 2012.

    Če se nekdo mora v svoji vožnji , zanašati na kvaliteto obutih gum , je že vnaprej kandidat za karambol …

  • 11:07 7. Marec 2012.

    Čitaš ti kaj je napisano , al samo škrabaš , da nekaj delaš.

  • 18:40 5. Marec 2012.

    avtomobili so za po cesti,ne za po plocnikih,ti so namenjeni pescem.jasno

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.