Evropski bogataši še nikoli niso pokupili toliko super avtomobilov

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
V Evropi je vse več bogatašev, ki ne skrivajo svojega premoženja. Prodaja super avtomobilov je poskočila v nebo. Leta 2016 so jih prodali 10.700, analitiki iz LMC Automotiv pa za letos napovedujejo, da utegne ta številka poskočiti na več kot 13 tisoč vozil.
Oglej si celoten članek

Glede na statistike prvih registracij se tudi v Sloveniji prodaja najbolj luksuznih avtomobilov povečuje. Tako je bil v juniju pri nas med drugim registriran tudi ferrari california.

Še bolj izrazito je to drugje po Evropi, ki je postala največji trg za najbolj luksuzna super vozila, ki je ferrari 488 GTB, ki je najbolje prodajan avtomobil v tem segmentu v Evropi.

Ferrari številka 1

Kaj je glavni razlog za rast tega segmenta vozil, za katerega analitiki ocenjujejo, da bo do konca desetletja štel več kot 20 tisoč vozil na leto? Razlog je povsem preprost. Več ljudi kot kdajkoli prej si lahko taka vozila tudi privošči. "Skupno število milijonarjev se je v primerjavi z letom 2010 podvojilo," pojasnjuje globalni analitik za JATO Dynamics Felipe Munoz, ki dodaja, da jim je denarnih presežek sredstev vse manj težko vložiti v nakup najbolj dragih avtomobilov.

Na prvem mestu po prodaji je ferrari 488, sledijo pa mu aston Martin DB11, audi R8, bentley continental GT/GTC, bentley flying spur, aston martin V8/V12, ferrari california in maserati quattroporte.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:16 8. Januar 2018.

    govori tist k je fouš...

  • 10:58 14. Julij 2017.

    Seveda..... in koliko več revežev zaradi takih lopovov?

  • 09:31 13. Julij 2017.

    Ravno zaradi takih, ki v pohlepu ne vidijo konca,in vidijo samo kako najbolj obogateti, je vse več revščine na svetu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.