Avto
1391 ogledov

Evropski bogataši še nikoli niso pokupili toliko super avtomobilov

Ferrari 488 spider Gregor Prebil
V Evropi je vse več bogatašev, ki ne skrivajo svojega premoženja. Prodaja super avtomobilov je poskočila v nebo. Leta 2016 so jih prodali 10.700, analitiki iz LMC Automotiv pa za letos napovedujejo, da utegne ta številka poskočiti na več kot 13 tisoč vozil.

Glede na statistike prvih registracij se tudi v Sloveniji prodaja najbolj luksuznih avtomobilov povečuje. Tako je bil v juniju pri nas med drugim registriran tudi ferrari california.

Še bolj izrazito je to drugje po Evropi, ki je postala največji trg za najbolj luksuzna super vozila, ki je ferrari 488 GTB, ki je najbolje prodajan avtomobil v tem segmentu v Evropi.

Ferrari številka 1

Kaj je glavni razlog za rast tega segmenta vozil, za katerega analitiki ocenjujejo, da bo do konca desetletja štel več kot 20 tisoč vozil na leto? Razlog je povsem preprost. Več ljudi kot kdajkoli prej si lahko taka vozila tudi privošči. "Skupno število milijonarjev se je v primerjavi z letom 2010 podvojilo," pojasnjuje globalni analitik za JATO Dynamics Felipe Munoz, ki dodaja, da jim je denarnih presežek sredstev vse manj težko vložiti v nakup najbolj dragih avtomobilov.

Na prvem mestu po prodaji je ferrari 488, sledijo pa mu aston Martin DB11, audi R8, bentley continental GT/GTC, bentley flying spur, aston martin V8/V12, ferrari california in maserati quattroporte.
 

Komentarjev 3
  • primoz22 20:16 08.januar 2018.

    govori tist k je fouš...

  • maresem 10:58 14.julij 2017.

    Seveda..... in koliko več revežev zaradi takih lopovov?

  • tudbognasvečnereši 09:31 13.julij 2017.

    Ravno zaradi takih, ki v pohlepu ne vidijo konca,in vidijo samo kako najbolj obogateti, je vse več revščine na svetu.