Kako v treh tednih preverijo obrabo vozila v 10 letih?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Roboti v avtomobilski industriji delajo čudeže.
Oglej si celoten članek

Ford pri preverjanju kakovosti sedežev uporablja tudi robota z vzdevkom ‘Robutt’ (‘Ritbot’), ki posnema premikanje človeške zadnjice. Njegova naloga je preverjanje za zagotavljanje trajnosti sedežev. Robotska zadnjica vstopa v avto enako kot voznik in sopotniki.

preizkusili smo Ford transit: Preizkusili smo ga na krut način
 
Inženirji so uporabili kartiranje tlaka in vzpostavili ‘vzorec sedanja’, ti podatki pa omogočajo preizkus obrabe materialov z robotsko zadnjico.

“Od prvega trenutka, ko vstopimo v avto, sedež ustvari občutek udobja in kakovosti,” je povedala Svenja Froehlich, inženirka za področje trajnosti na Fordovem evropskem sedežu v Kölnu. “Prej smo uporabljali pnevmatske valje, ki so se preprosto premikali gor in dol. Z ‘Robuttom’ lahko zdaj natančno ponovimo resnično človeško gibanje in ravnanje.”

ZARADI TEGA SISTEMA Zaradi Fordovega sistema policisti zmajujejo z glavo

‘Robutt’ ustreza meram povprečnega človeka in je v sklopu testiranj nove fieste omogočil simulacijo desetih let voženj v samo treh tednih – 25.000 vstopanj, sedanj in vstajanj. Novi preizkus zdaj izvajajo za vsa Fordova vozila v Evropi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.