Ford pustil krizo za sabo

Foto: Žurnal24
Ameriški proizvajalec avtomobilov Ford je v prvem četrtletju letošnjega leta posloval z 2,1 milijarde dolarjev dobička. V istem obdobju je tako Ford prodal za 37 odstotkov več avtomobilov.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz Forda, razlog za večjo prodajo avtomobilov tiči predvsem v tem, da so gospodarsko krizo uspeli prebroditi brez državne pomoči, da so se povzpeli po lestvicah najbolj varnih avtomobilov zaradi menjave starih vozil za nove.

Ford je v istem obdobju lani beležil še zelo globoko izgubo, saj je ta znašala 1,4 milijarde dolarjev. Iz tovarne so še sporočili, da prodaje niso povečali le na ameriškem trgu, temveč tudi na evropskem, azijskem in južnoameriškem trgu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.