Francoski motor v Mercedesu se poslavlja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Mercedes-Benz se poslavlja od 1,5-litrskega Renaultovega dizelskega motorja dCi. Nadomestil ga bo s svojim.
Oglej si celoten članek

Francoski 1,5-litrski turbodizelski motor, ki ga Mercedes-Benz uporablja pod oznako 180d v razredih A, CLA in B bo v naslednjem modelnem letu nadomestil večji dvolitrski dizel iz lastne proizvodnje.

Dolgoprogaš Mercedes predstavil čista tovornjaka prihodnosti

Mercedes-Benz in Renault že leta tesno sodelujeta. Na nekaterih območjih pa bo sodelovanje omejeno. Za zdaj je znano, da novi Smart ne bo več sorodnik twinga. Oba sicer proizvajajo v Revozu v Novem mestu. Razvoj in proizvodnja Smarta se bo preselila na Kitajsko.

Foto: Saša Despot Mercedes-Benz razred A

Avto Vozili smo povsem električni Mercedesov velikoprostorec

Poleg tega so po francoskih medijih pricurljale informacije o postopnem ukinjanju 1,5-litrskega dCi dizelskega motorja pod motornimi pokrovi vozil znamke Mercedes-Benz. Nemška znamka jih uporablja pod kodnim imenom OM608. Kljub temu to ne pomeni konca dizelskih motorjev v teh modelnih linijah. V Stuttgartu je padla odločitev, da bodo motor zamenjali z večjim, dvolitrskim z lastnim podpisom.

Sveže! Družinski, suv pa še premijski avto obenem

Motor ima kodno ime OM654q, proizvajalec avtomobilov pa ga že uporablja v novih SUV-jih GLA in GLB. In, ker je naslednik najšibkejšega dizla, je uglašen na moč 85 kW, oznaka 180d pa ostaja.

Foto: Anže Petkovšek Mercedes CLA 220

Kupci naj bi bili v prvi vrsti nekaj na boljšem zaradi povečanja navora, saj bo 280 Nm namesto, 260 Nm, na voljo v širšem območju vrtljajev. Skupaj z motorjem 1,5 dCi bodo upokojili v svojih vozilih tudi 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko podjetja Getrag, ki ga bo znova nadomestil menjalnik z dvojno sklopko, vendar z osmimi prestavami.

Avto Mercedes predstavil "norega" električnega terenca

V Mercedesih pa ostaja motor 1.3 TCe, ki je plod skupnega nemško-francoskega sodelovanja, pa tudi novi mali dostavnik mercedes-benz citan, ki bo spet "preoblečen" renault kangoo. Iz njega naj bi izhajala tudi bolj udobna osebna različica - povsem novi razred T. Mercedes-Benz je že spomladi ustavil proizvodnjo prodajno neuspešnega poltovornjaka, razred X, ki je bil luksuzni derivat renaulta alascana, oziroma nissan navare.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:15 23. Oktober 2020.

    Motor pod 2000ccm ni nič še dobro da niso kje našli dvovalnika z večjo turbino od samega motorja

  • 10:16 23. Oktober 2020.

    Mercedes z Renaultovim motorjem : eksplozivna kombinacija :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.