Avto
6649 ogledov

Francoski motor v Mercedesu se poslavlja

Mercedes razred B Saša Despot
Mercedes-Benz se poslavlja od 1,5-litrskega Renaultovega dizelskega motorja dCi. Nadomestil ga bo s svojim.

Francoski 1,5-litrski turbodizelski motor, ki ga Mercedes-Benz uporablja pod oznako 180d v razredih A, CLA in B bo v naslednjem modelnem letu nadomestil večji dvolitrski dizel iz lastne proizvodnje.

Mercedes tovornjak GenH2 Dolgoprogaš Avto Mercedes predstavil čista tovornjaka prihodnosti

Mercedes-Benz in Renault že leta tesno sodelujeta. Na nekaterih območjih pa bo sodelovanje omejeno. Za zdaj je znano, da novi Smart ne bo več sorodnik twinga. Oba sicer proizvajajo v Revozu v Novem mestu. Razvoj in proizvodnja Smarta se bo preselila na Kitajsko.

Mercedes-Benz razred A | Avtor: Saša Despot Saša Despot

mercedes-benz EQV 300 Avto Vozili smo povsem električni Mercedesov velikoprostorec

Poleg tega so po francoskih medijih pricurljale informacije o postopnem ukinjanju 1,5-litrskega dCi dizelskega motorja pod motornimi pokrovi vozil znamke Mercedes-Benz. Nemška znamka jih uporablja pod kodnim imenom OM608. Kljub temu to ne pomeni konca dizelskih motorjev v teh modelnih linijah. V Stuttgartu je padla odločitev, da bodo motor zamenjali z večjim, dvolitrskim z lastnim podpisom.

Mercedes GLB Sveže! Avto Družinski, suv pa še premijski avto obenem

Motor ima kodno ime OM654q, proizvajalec avtomobilov pa ga že uporablja v novih SUV-jih GLA in GLB. In, ker je naslednik najšibkejšega dizla, je uglašen na moč 85 kW, oznaka 180d pa ostaja.

Mercedes CLA 220 | Avtor: Anže Petkovšek Mercedes CLA 220 Anže Petkovšek

Kupci naj bi bili v prvi vrsti nekaj na boljšem zaradi povečanja navora, saj bo 280 Nm namesto, 260 Nm, na voljo v širšem območju vrtljajev. Skupaj z motorjem 1,5 dCi bodo upokojili v svojih vozilih tudi 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko podjetja Getrag, ki ga bo znova nadomestil menjalnik z dvojno sklopko, vendar z osmimi prestavami.

Mercedes-Benz EQC 4 × 4² Avto Mercedes predstavil "norega" električnega terenca

V Mercedesih pa ostaja motor 1.3 TCe, ki je plod skupnega nemško-francoskega sodelovanja, pa tudi novi mali dostavnik mercedes-benz citan, ki bo spet "preoblečen" renault kangoo. Iz njega naj bi izhajala tudi bolj udobna osebna različica - povsem novi razred T. Mercedes-Benz je že spomladi ustavil proizvodnjo prodajno neuspešnega poltovornjaka, razred X, ki je bil luksuzni derivat renaulta alascana, oziroma nissan navare.


 

Komentarjev 2
  • milan243 17:15 23.oktober 2020.

    Motor pod 2000ccm ni nič še dobro da niso kje našli dvovalnika z večjo turbino od samega motorja

  • sandi76 10:16 23.oktober 2020.

    Mercedes z Renaultovim motorjem : eksplozivna kombinacija :)