Avto > Na Štrom
8306 ogledov

Mercedes predstavil "norega" električnega terenca

Mercedes-Benz EQC 4 × 4²
1/17
Mercedes-Benz AG
Električni plezalec EQC 4 × 4² ne oddaja zvoka motorja, ne izpušča plinov, po zagotovilih Mercedesa pa spleza zelo visoko in brodi po globoki vodi.

Mercedes-Benz ima trenutno le dva električna avtomobila - športnega terenca EQC 400 in kombi EQV. Slednjega smo na zurnal24.si že preizkusili in strnili prve vtise z vožnje. Do leta 2022 bi morali Nemci dodati še pet povsem električnih modelov. Od EQA in EQB do najbolj prestižnega električarja EQS.

Mercedes-Benz EQC 4 × 4² | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Čakanje na nove električne modele so v Stuttgartu skrajšali s predstavitvijo konceptnega električnega športnega terenca EQC 4 × 4², ki prikazuje potencial električnega pogona na terenu. Če se prav spomnite, je Mercedes podobno oznako že predstavil, in sicer pri terencu razreda G. Šlo je za skrajno različico G 500 (310 kW) s še večjim odmikom od tal in večjimi zmogljivosti za premagovanje zahtevnih terenov.

Mercedes-Benz EQC 4 × 4² | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

nercedes-benz razred S Avto Novi mercedes razreda S bo zares poskrbel za vas

Zdaj so enak recept uporabili za svoj električni EQC 400. Luksuzni SUV s parom elektromotorjev in močjo 300 kW so spremenili v zmogljivo terensko različico. Želijo dokazati, da bodo električni avtomobili brez emisij uporabni tudi za vožnjo na zahtevnih terenih. Podvozje pro konceptu EQC 4 × 4² je od tal dvignjeno najmanj 295 mm, kar je 58 mm več v primerjavi s standardnim razredom G. 

Mercedes-Benz EQC 4 × 4² | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

mercedes-benz EQV 300 Avto Vozili smo povsem električni Mercedesov velikoprostorec

Povečana medosna razdalja je poudarjena s podaljšanimi blatniki, masivno plastično zaščito spodnjih delov karoserije in izrazito terenskimi pnevmatikami velikosti 285/50 R20. Vstopna in izstopna kota sta 31,8 in 33 stopinj. Zahvaljujoč naštetemu je EQC 4 × 4² sposoben premagati ne le zahtevne previse, temveč tudi broditi do globine 40 centimetrov, kar je 15 centimetrov več kot zmore običajni EQC 400. Na streho je mogoče namestiti šotor ali pritrditi napihljiv čoln. Če zapustite "bazni tabor" zgodaj zjutraj, pa ne boste prebudili spečih članov odprave.

Mercedes-Benz EQC 4 × 4² | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Mercedes tovornjak GenH2 Dolgoprogaš Avto Mercedes predstavil čista tovornjaka prihodnosti

Vendar to ne pomeni, da električni EQC 4 × 4² ne oddaja nobenega zvoka. Nasprotno, za koncept je Mercedes-Benz razvil novo akustično manifestacijo obveznega sistema AVAS (sistem zvočnih opozoril za vozila), ki naj bi pri majhnih hitrostih opozoril pešce in vse v okolici vozila, da se približuje tiho električno vozilo.. Medtem ko običajni EQC 400 v ta namen uporablja zunanji zvočnik, ima EQC 4 × 4² pretvornike, vgrajene neposredno v odsevnike. Spremenjen je tudi zvočni odmev v kabini, ki se odziva na položaj stopalke za plin, trenutno hitrost ali rekuperacijo.

Mercedes-Benz EQC 4 × 4² | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Mercedes GLB Sveže! Avto Družinski, suv pa še premijski avto obenem

Študijo naj bi poganjali elektromotorji s skupno močjo 300 kW. EQC 400 ima baterije z zmogljivostjo 80 kWh, kar bi moralo zadostovati za 417 km vožnje v idealnih razmerah.
 

Komentarjev 3
  • thomas02 22:14 18.oktober 2020.

    Kakšna je razlika med SUV športnim terencem in SUV urbanim terencem, SUV mestnim terencem in terencem? Aja, že vem, vsi so izmišljotina marketinga s ciljem okužiti čim več ovc in jim prodajati nebodigatreba krame ki jo ne potrebuješ.

  • marsal22 16:23 18.oktober 2020.

    ta avto bo narejen za Saudijce !