Gume za policiste gredo na dodatni test

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ogorčenje policistov in pisanje medijev je obrodilo sadove, saj se je vodstvo policije odločilo za dodatne teste spornih nakupljenih pnevmatik.
Oglej si celoten članek

Kot smo včeraj pisali, je MNZ prek javnega naročanja za potrebe policije med drugim nabavila tudi pnevmatike malo znanih azijskih znamk dvomljive kvalitete, saj so se na testih Auto Bilda zelo slabo izkazale. 

Obenem je včeraj Policijski sindikat Slovenije na generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja in notranjega ministra Gregorja Viranta naslovil javno pismo, v katerem opozarja, da so glede na zbrane podatke nekatere nabavljene pnevmatike naravnost nevarne za policiste. 

Veniger se je na vprašanja sindikata zelo hitro odzval, po naših informacijah tudi zaradi pisanja v medijih, med drugim Žurnalovega članka. 

Kot je poudaril v odgovoru za Žurnal, je Urad za logistiko pri MNZ, ki je odgovoren za razpis, v pogojih veliko pozornosti namenil ravno kakovosti pnevmatik, Ker pa so se vseeno pojavili dvomi v določene vrste pnevmatik, je Veniger strokovno službo pozval, naj "izpostavljene pnevmatike dodatno preizkusijo na enem od poligonov in mi o ugotovitvah testiranja poročajo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:27 21. November 2013.

    Kriv je eden in edini - tisti, ki je šlampasto pripravil tehnični opis pnevmatik za postopek javnega naročila.<br />Očitno so …

  • 17:59 21. November 2013.

    Sem jih imel in sem se skoraj razletel zaradi kitajskih jajc, bile so trde kot kamen po parih mesecih. Ko …

  • 17:26 21. November 2013.

    Po mojem so kitajske pnevmatike čisto OK. Testom, ki jih objavljajo razne revije in institucije se ne sme preveč verjeti. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.