Avto
20 ogledov

Gume za policiste gredo na dodatni test

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Ogorčenje policistov in pisanje medijev je obrodilo sadove, saj se je vodstvo policije odločilo za dodatne teste spornih nakupljenih pnevmatik.

Kot smo včeraj pisali, je MNZ prek javnega naročanja za potrebe policije med drugim nabavila tudi pnevmatike malo znanih azijskih znamk dvomljive kvalitete, saj so se na testih Auto Bilda zelo slabo izkazale. 

Obenem je včeraj Policijski sindikat Slovenije na generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja in notranjega ministra Gregorja Viranta naslovil javno pismo, v katerem opozarja, da so glede na zbrane podatke nekatere nabavljene pnevmatike naravnost nevarne za policiste. 

Veniger se je na vprašanja sindikata zelo hitro odzval, po naših informacijah tudi zaradi pisanja v medijih, med drugim Žurnalovega članka. 

Kot je poudaril v odgovoru za Žurnal, je Urad za logistiko pri MNZ, ki je odgovoren za razpis, v pogojih veliko pozornosti namenil ravno kakovosti pnevmatik, Ker pa so se vseeno pojavili dvomi v določene vrste pnevmatik, je Veniger strokovno službo pozval, naj "izpostavljene pnevmatike dodatno preizkusijo na enem od poligonov in mi o ugotovitvah testiranja poročajo".

Komentarjev 4
  • Oxxo 18:27 21.november 2013.

    Kriv je eden in edini - tisti, ki je šlampasto pripravil tehnični opis pnevmatik za postopek javnega naročila.Očitno so (ne prvič) objavili "šlampasto" izdelano razpisno dokumentacijo... in KER SE NA MNZ NOBENEMU NIČ NE ZGODI in NIHČE NE ODGOVARJA ...prikaži več (tako kot vedno in povsod v naši državi) je tako kot je!Dodatni testi NE BODO ZASTONJ... kdo jih bo plačal? MNZ = beri davkoplačevalci...Oddelek za javna naročila na MNZ je sramota za to institucijo... skupek 100% nesposobnežev, zbranih na nekaj m2.

  • nobilis 17:59 21.november 2013.

    Sem jih imel in sem se skoraj razletel zaradi kitajskih jajc, bile so trde kot kamen po parih mesecih. Ko sem jih zamenjal s savinimi je bila razlika kot noč in dan na BOLJE. Kitajci nimajo pojma o izdelavi pnevmatik.....

  • rogixl 17:26 21.november 2013.

    Po mojem so kitajske pnevmatike čisto OK. Testom, ki jih objavljajo razne revije in institucije se ne sme preveč verjeti. Proizvajalci imajo veliko denarja in brez problema vplivajo na rezultate. Multinacionalkam sigurno ni v interesu da jim štrene mešajo kitajski proizvajalci.