Huawei predstavil svoj avto za manj kot 28 tisoč evrov

Foto: Huawei Huawei avto SF5 Foto: Huawei Huawei avto SF5 Foto: Huawei Huawei avto SF5 Foto: Huawei Huawei avto SF5 Foto: Huawei Huawei avto SF5 Foto: Huawei Huawei avto SF5 Foto: Huawei Huawei avto SF5 Foto: Huawei Huawei avto SF5 Foto: Huawei Huawei avto SF5 Foto: Huawei Huawei avto SF5
Kitajski tehnološki gigant Huawei je naslednji, ki bo avte snoval, ne pa jim le dobavljal elektroniko.
Oglej si celoten članek

Huawei se resno loteva posla z avtomobili, prodajo komaj predstavljenega modela se začne že v kratkem. Na salonu v Šanghaju je v sodelovanju s kitajskim izdelovalcem vozil Cyrus pokazal model SF5, ki ga bo prodajal pod blagovno znamko vozil SERES.

Gre za 4,7 metra dolgega križanca z dolgo medosno razdaljo. Poudarek v notranjosti je seveda ne velikanskih zaslonih in povezljivosti. Avto naj bi bil sposoben hipne komunikacije z uporabnikovim telefonom ter prenos podatkov z enega na drugega. Avto je tudi poln druge elektronike, ima vgrajen dolg seznam asistenčnih sistemov, ki izkoriščajo Huaweijevo znanje pri senzorjih in radarjih. Poseben poudarek so dali tudi visokotehnološkemu zvoku, materialom in občutku udobja. 

Foto: Huawei Huawei avto SF5

SF5 ima pod prednjim pokrovom 1,5-litrski bencinski motor, ki je v funkciji podaljševalnika dosega. Zgolj na baterijo bi prišel le okoli 180 kilometrov daleč, v kombinaciji s kurjenjem bencina pa preseže tisoč kilometrov. Avto v resnici poganjata do dva elektromotorja s skupno močjo do 405 kW, ki zmoreta križanca potisniti do 100 km/h že po 4,7 sekunde. 

Huawei in partnerji bodo SF5 začeli prodajati že prihodnji mesec, tudi v trgovinah s telefoni. Preračunana cena se začne pri slabih 28 tisoč evrih.

Foto: Huawei Huawei avto SF5

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.