Avto > Na Štrom
572 ogledov

Huawei predstavil svoj avto za manj kot 28 tisoč evrov

Huawei avto SF5
1/10
Huawei
Kitajski tehnološki gigant Huawei je naslednji, ki bo avte snoval, ne pa jim le dobavljal elektroniko.

Huawei se resno loteva posla z avtomobili, prodajo komaj predstavljenega modela se začne že v kratkem. Na salonu v Šanghaju je v sodelovanju s kitajskim izdelovalcem vozil Cyrus pokazal model SF5, ki ga bo prodajal pod blagovno znamko vozil SERES.

Gre za 4,7 metra dolgega križanca z dolgo medosno razdaljo. Poudarek v notranjosti je seveda ne velikanskih zaslonih in povezljivosti. Avto naj bi bil sposoben hipne komunikacije z uporabnikovim telefonom ter prenos podatkov z enega na drugega. Avto je tudi poln druge elektronike, ima vgrajen dolg seznam asistenčnih sistemov, ki izkoriščajo Huaweijevo znanje pri senzorjih in radarjih. Poseben poudarek so dali tudi visokotehnološkemu zvoku, materialom in občutku udobja. 

Huawei avto SF5 | Avtor: Huawei Huawei

SF5 ima pod prednjim pokrovom 1,5-litrski bencinski motor, ki je v funkciji podaljševalnika dosega. Zgolj na baterijo bi prišel le okoli 180 kilometrov daleč, v kombinaciji s kurjenjem bencina pa preseže tisoč kilometrov. Avto v resnici poganjata do dva elektromotorja s skupno močjo do 405 kW, ki zmoreta križanca potisniti do 100 km/h že po 4,7 sekunde. 

Huawei in partnerji bodo SF5 začeli prodajati že prihodnji mesec, tudi v trgovinah s telefoni. Preračunana cena se začne pri slabih 28 tisoč evrih.

Huawei avto SF5 | Avtor: Huawei Huawei

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.