Internetni radio prvič v avtu

Foto: Žurnal24 Blaupunkt Hamburg 600i je eden izmed dveh radiev, prek katerih bodo kupci lahko
Naveličani radio postaj iz soseščine, na katere ste omejeni med vožnjo v avtomobilu? Interntni radio prihaja tudi na štiri kolesa.
Oglej si celoten članek

Blaupunkt je na sejmu elektronike Cebit v Hannovru predstavil prva internetna avtoradia na svetu, ki ju bo tržil pod znamkama "New Jersey 600i" in "Hamburg 600i". Uporabnik lahko prek radia kadarkoli posluša katerokoli izmed kar 16.000 internetnih radijskih postaj z vsega sveta. Prek internetne baze postaj miRoamer radio še hitreje najde pot do najljubše postaje.

Do interneta radio dostopa prek uporabnikovega mobilnika, ki mora zato imeti tako 3G tehnologijo kot bluetooth povezavo. Radio se z internetom in z radijsko spletno postajo poveže prek 3G.

Uporabnikov edini strošek ostaja plačilo količine podatkov, ki ga na ta način prenaša z interneta prek telefona. Če bo 3G signal nedosegljiv, bo še vedno mogoče navigirati po standardnih postajah.

Pri Blaupunktu se zaenkrat niso odločili, da bi 3G modem vgradili kar v sam radio, saj ima uporabnik po njihovem mnenju tako več svobode pri izbiri operaterja, prav tako bi bilo potrebno v takšnem primeru radio ponastavljati, ko bi odhajali v tujino.

Oba radia bosta na prodaj v drugi polovici leta. "Hamburg" standardne DIN velikosti bo stal okoli " 300 evrov, New Jersey velikosti 2DIN pa 400 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.