Avto
89 ogledov

Internetni radio prvič v avtu

Blaupunkt Hamburg 600i je eden izmed dveh radiev, prek katerih bodo kupci lahko Žurnal24 main
Naveličani radio postaj iz soseščine, na katere ste omejeni med vožnjo v avtomobilu? Interntni radio prihaja tudi na štiri kolesa.

Blaupunkt je na sejmu elektronike Cebit v Hannovru predstavil prva internetna avtoradia na svetu, ki ju bo tržil pod znamkama "New Jersey 600i" in "Hamburg 600i". Uporabnik lahko prek radia kadarkoli posluša katerokoli izmed kar 16.000 internetnih radijskih postaj z vsega sveta. Prek internetne baze postaj miRoamer radio še hitreje najde pot do najljubše postaje.

Do interneta radio dostopa prek uporabnikovega mobilnika, ki mora zato imeti tako 3G tehnologijo kot bluetooth povezavo. Radio se z internetom in z radijsko spletno postajo poveže prek 3G.

Uporabnikov edini strošek ostaja plačilo količine podatkov, ki ga na ta način prenaša z interneta prek telefona. Če bo 3G signal nedosegljiv, bo še vedno mogoče navigirati po standardnih postajah.

Pri Blaupunktu se zaenkrat niso odločili, da bi 3G modem vgradili kar v sam radio, saj ima uporabnik po njihovem mnenju tako več svobode pri izbiri operaterja, prav tako bi bilo potrebno v takšnem primeru radio ponastavljati, ko bi odhajali v tujino.

Oba radia bosta na prodaj v drugi polovici leta. "Hamburg" standardne DIN velikosti bo stal okoli " 300 evrov, New Jersey velikosti 2DIN pa 400 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.