Izdelali 6,2 milijona avtov in 6,8 milijonov klobas

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Samo en proizvajalec avtov je še bolj uspešen pri izdelavi klobas.
Oglej si celoten članek

Volkswagen je tudi lani blestel pri prodaji. Po svetu je dal v obtok kar 6,2 milijona novih avtov v 50 različnih okusih (modelih). Prodaja je kljub težkim razmeram v primerjavi z letom prej zrasla za pol odstotka.

A proizvodno še uspešnejši je bil Volkswagen pri svojih znamenitih klobasah, saj jih je lani izdelal kar 6,8 milijona. In če ima proizvodnjo avtomobilov raztreseno po vsej obli, vse klobase nastanejo v samem Wolfsburgu. Veliko večino slastnih zadevic so pojedli zaposleni v VW tovarnah, del pa jih ponudijo zunanjim ljubiteljem.

Zanimivost: če v iskalnik rezervnih delov za Volkswagen vtipkate kodo 199 398 500 A, boste dobili ... paket klobas.

Že leta 1973 so pri VW prišli na idejo, da bi bilo cenovno bolj učinkovito izdelovati lastne klobase, kot pa jih kupovati na trgu. Ideja je bila izredno uspešna, klobase pa so postale pri delavcih nadvse popularne. Številni delavci, ki so začeli delati kot sestavljavci avtomobilov, so se nato prekvalificirali v izdelavo klobas.

Volkswagnove klobase so v svoji dolgi zgodovini prejele veliko nagrad za kakovost, na dan pa jih naredijo po 18 tisoč. Znane so po tem, da vsebujejo podpovprečen delež maščobe.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • ode
    07:11 30. Januar 2020.

    Kaj pa pri nas, v deželi kranjskih klobas? Še tiste, narejeni po licenci v priznanih mesarijah, so polne soli, nitratov, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.