Avto
399 ogledov

Izdelali 6,2 milijona avtov in 6,8 milijonov klobas

Volkswagen klobasa Volkswagen
Samo en proizvajalec avtov je še bolj uspešen pri izdelavi klobas.

Volkswagen je tudi lani blestel pri prodaji. Po svetu je dal v obtok kar 6,2 milijona novih avtov v 50 različnih okusih (modelih). Prodaja je kljub težkim razmeram v primerjavi z letom prej zrasla za pol odstotka.

A proizvodno še uspešnejši je bil Volkswagen pri svojih znamenitih klobasah, saj jih je lani izdelal kar 6,8 milijona. In če ima proizvodnjo avtomobilov raztreseno po vsej obli, vse klobase nastanejo v samem Wolfsburgu. Veliko večino slastnih zadevic so pojedli zaposleni v VW tovarnah, del pa jih ponudijo zunanjim ljubiteljem.

Zanimivost: če v iskalnik rezervnih delov za Volkswagen vtipkate kodo 199 398 500 A, boste dobili ... paket klobas.

Že leta 1973 so pri VW prišli na idejo, da bi bilo cenovno bolj učinkovito izdelovati lastne klobase, kot pa jih kupovati na trgu. Ideja je bila izredno uspešna, klobase pa so postale pri delavcih nadvse popularne. Številni delavci, ki so začeli delati kot sestavljavci avtomobilov, so se nato prekvalificirali v izdelavo klobas.

Volkswagnove klobase so v svoji dolgi zgodovini prejele veliko nagrad za kakovost, na dan pa jih naredijo po 18 tisoč. Znane so po tem, da vsebujejo podpovprečen delež maščobe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 07:11 30.januar 2020.

    Kaj pa pri nas, v deželi kranjskih klobas? Še tiste, narejeni po licenci v priznanih mesarijah, so polne soli, nitratov, mesnega testa, skritih in vidnih maščob. Okus pa imajo slabši, kot tista slavna "kilometerska". Naj se grejo mesarji učit k ...prikaži več najbližjemu vaškemu klavcu.