Izgubila je del glave, sopotnike v avtih opozarja pred isto napako

Foto: Facebook/Grainne Kelly
Foto: Facebook/Grainne Kelly
Dekle je v hudi nesreči zaradi svojega načina sedenja v avtu utrpela poškodbe, danes živi brez dela lobanje.
Oglej si celoten članek

Danes 35-letna Grainne Kealy iz Irske se je leta 2007 peljala s fantovem suvu, pri tem pa je imela stopala položena na armaturni plošči. Avto je zaradi poledice začel drseti, voznik je izgubil nadzor in treščil v zid. Sprožila se je sovoznikova zračna zavesa, ki bi morala Grainne obvarovati, zaradi njenega sedenja pa se je zgodilo ravno nasprotno. 

Foto: Facebook/Grainne Kelly Grainne Kelly

Foto: Facebook/Grainne Kelly Grainne Kelly

Sunek zračne blazine ji je kolena tako silovito potisnil v glavo, da je utrpela izredno hude poškodbe. Med drugim so ji morali v bolnišnici povsem odstraniti del čela, izgubila je tudi zobe. Šele po dveh letih so ji lahko zdravniki na manjkajoči del lobanje umestili keramično ploščo, poroča Metro.

Danes je Kealyjeva ambasadorka varne vožnje, predvsem skozi oči sopotnika. Kot pravi, so jo k temu spodbudile fotografije znanih in vplivnih osebnosti, ki na socialnih omrežjih objavljajo fotografije ležerne vožnje z nogami v zrak in s tem spodbujajo takšno izzivanje. 

"Eden mojih prvih spominov po nesreči je bil, da sem se pogledala v ogledalo. Nisem prepoznala obraza, ki je zrl v mene."

"Srce se mi lomi, ker se ljudje ne zavedajo, kako nevarno je takšno početje," pravi na podlagi svoje izkušnje Grainnova, za katero so dolga leta zdravljenja. "Moje okrevanje je bilo zaradi komplikacij takoj po nesreči maja 2007 izredno težavno. Še vedno okrevam," pojasnjuje. Predvsem trpi zaradi izgube spomina in koncentracije, med govorjenjem ji zmanjkuje besed. 

"Žal mi je, ker moje sporočilo do nekaterih ne bo prišlo pravi čas in bodo šli skozi stvari, skozi katere sem morala sama. Prosim poslušajte me in se učite iz moje strašne izkušnje!"

Kim Kardashian ...

Foto: Socialna omrežja Noge na armaturki

Selena Gomez ...

Foto: Socialna omrežja Noge na armaturki

Lady Gaga ...

Foto: Socialna omrežja Noge na armaturki

Katy Perry ...

Foto: Socialna omrežja Noge na armaturki

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:20 13. April 2019.

    naravna selekcija ...

  • 16:20 12. April 2019.

    "Danes 35-letna Grainne Kealy iz Irske se je leta 2007 peljala s fantovem suvu, pri tem pa je imela stopala …

  • 10:00 12. April 2019.

    Uf , slabo so tole poštukal pri njej !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.