Avto
7692 ogledov

Izgubila je del glave, sopotnike v avtih opozarja pred isto napako

Grainne Kelly Facebook/Grainne Kelly
Dekle je v hudi nesreči zaradi svojega načina sedenja v avtu utrpela poškodbe, danes živi brez dela lobanje.

Danes 35-letna Grainne Kealy iz Irske se je leta 2007 peljala s fantovem suvu, pri tem pa je imela stopala položena na armaturni plošči. Avto je zaradi poledice začel drseti, voznik je izgubil nadzor in treščil v zid. Sprožila se je sovoznikova zračna zavesa, ki bi morala Grainne obvarovati, zaradi njenega sedenja pa se je zgodilo ravno nasprotno. 

Grainne Kelly | Avtor: Facebook/Grainne Kelly Facebook/Grainne Kelly

Grainne Kelly | Avtor: Facebook/Grainne Kelly Facebook/Grainne Kelly

Sunek zračne blazine ji je kolena tako silovito potisnil v glavo, da je utrpela izredno hude poškodbe. Med drugim so ji morali v bolnišnici povsem odstraniti del čela, izgubila je tudi zobe. Šele po dveh letih so ji lahko zdravniki na manjkajoči del lobanje umestili keramično ploščo, poroča Metro.

Danes je Kealyjeva ambasadorka varne vožnje, predvsem skozi oči sopotnika. Kot pravi, so jo k temu spodbudile fotografije znanih in vplivnih osebnosti, ki na socialnih omrežjih objavljajo fotografije ležerne vožnje z nogami v zrak in s tem spodbujajo takšno izzivanje. 

"Eden mojih prvih spominov po nesreči je bil, da sem se pogledala v ogledalo. Nisem prepoznala obraza, ki je zrl v mene."

"Srce se mi lomi, ker se ljudje ne zavedajo, kako nevarno je takšno početje," pravi na podlagi svoje izkušnje Grainnova, za katero so dolga leta zdravljenja. "Moje okrevanje je bilo zaradi komplikacij takoj po nesreči maja 2007 izredno težavno. Še vedno okrevam," pojasnjuje. Predvsem trpi zaradi izgube spomina in koncentracije, med govorjenjem ji zmanjkuje besed. 

"Žal mi je, ker moje sporočilo do nekaterih ne bo prišlo pravi čas in bodo šli skozi stvari, skozi katere sem morala sama. Prosim poslušajte me in se učite iz moje strašne izkušnje!"

Kim Kardashian ...

Noge na armaturki | Avtor: Socialna omrežja Socialna omrežja

Selena Gomez ...

Noge na armaturki | Avtor: Socialna omrežja Socialna omrežja

Lady Gaga ...

Noge na armaturki | Avtor: Socialna omrežja Socialna omrežja

Katy Perry ...

Noge na armaturki | Avtor: Socialna omrežja Socialna omrežja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Dolinar Tomaž 07:20 13.april 2019.

    naravna selekcija ...

  • fiston 16:20 12.april 2019.

    "Danes 35-letna Grainne Kealy iz Irske se je leta 2007 peljala s fantovem suvu, pri tem pa je imela stopala položena na armaturni plošči." Kdo bi vedel kaj so hoteli pisunu povedati. No sem pogledal, ker se mi je zdelo ...prikaži več bolj težko tako peljati, ne piše recimo s fantom v njegovem suvu. No tudi s fantovem je narobe, moralo bi biti s fantovim, ali pa v fantovem suvu...

  • marsal 10:00 12.april 2019.

    Uf , slabo so tole poštukal pri njej !