Je rešitev garažnih hiš v Ljubljani parkiranje postrani?

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Največja garažna hiša v Ljubljani Kozolec ima okoli 1.200 parkirnih mest. Lahko bi jih imela prek 2.000 ...
Oglej si celoten članek
Na Kitajskem je začela obratovati parkirna hiša, ki ima ob isti velikosti kar 70 odstotkov več parkirnih mest, kot bi jih imeli v klasični razvrstitvi.
 
Parkirno hišo so odprli na jugozahodu Kitajske, v osemmilijonskem mestu Čunking. V skladu s klasično ureditvijo bi bilo v njej prostora za 24 vozil, a lahko v njej vseeno parkira do 40 vozil. Avtomobili so namreč v njej dvignjeni poševno na posebnih rampah, zaradi česar potrebujejo precej manj prostora.
Avto Marsikatero slovensko parkirišče bodo morali označiti na novo
 
Voznik zapelje avto na rampo in izstopi, avtomatska rampa pa nato dvigne avto v poševni položaj in se pomakne ob steno garaže. Vsaka rampa je opremljena z 12 senzorji in osmimi radarji, zato se učinkovito izogiba oviram. Nanje je mogoče namestiti tudi električne polnilnice.
 
Garaža je trenutno seveda še razmeroma majhna in je namenjena predvsem testiranju novega koncepta. V nadaljnjem razvoju po poročanju kitajske agencije Xinhua razmišljajo o popolnoma avtomatiziranem parkiranju, ko bo voznik iz avta izstopil že na začetku garaže.
Slovenija Po klicu mestno redarstvo izbrisalo kazni za parkiranje
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:21 18. Januar 2019.

    rešitev za razmetavanje denarja, ceneje bi prišlo če se zgradi večja parkirna hiša izven centra in vsakih 15 min pelje …

  • 11:41 18. Januar 2019.

    Nekateri Slovenci so pač ovce in se povsod v vsem želijo primerjati . Pač nič izvornega ne premorejo .

  • 10:08 18. Januar 2019.

    Tole stane več kot pa še en štuk naredit. Drugače pa v tujini pogosto vidim vertikalne parkirne rampe sploh kakšne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.