Kako na Hrvaško in se izogniti gneči

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Koristno! Zemljevid vseh alternativnih cestnih mejnih prehodov na poti na iz iz Hrvaške.
Oglej si celoten članek

Glavna turistična sezona s seboj prinaša gnečo na cestah. Tradicionalno so še posebej med vikendi zelo obremenjeni vsi glavni mejni prehodi s Hrvaško. Naša južna soseda ni v šengenskem območju, zato je nadzor vsakega avta neizbežen.

Kako se izogniti dolgemu čakanju v kolonah na žgočem soncu? Alternativnih mejnih prehodov, ki praktično samevajo, je med obema državama ogromno, le vedeti je potrebno zanje. Nekateri so povsem blizu glavnim prehodom in so zato tudi blizu avtocesti. 

Spodnji zemljevid ima vnešene vse cestne mejne prehode s Hrvaško. V rdečo so obarvani tisti, ki se jim velja v obremenjenih dneh izogniti. Številni mejni prehodi so meddržavni, kar pomeni, da so ponoči zaprti.

Če kliknete na lokacijo posameznega prehoda, lahko izberete tudi možnost navigacije do njega.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:35 22. Junij 2019.

    Tako da ne hodiš na Hrvaško,itak sam pluvajo po nas.

  • 07:18 22. Junij 2019.

    To vam 100% lahko povedo samo migranti-tudi za v drugo stran....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.