Kitajci vrgli rokavico z U6, še letos v Evropi

Foto: Aiways
Foto: Aiways
Aiways je predstavil svoj drugi električni avtomobil U6. SUV kupe prihaja tudi v Evropo.
Oglej si celoten članek

Kitajsko zagonsko podjetje Aiways, specializirano za proizvodnjo električnih avtomobilov je objavilo prve slike svojega novega modela U6. Najbolj opazna sta značilen sprednji del avtomobila, ki ga je po navedbah proizvajalca navdihnil nos morskega psa in panoramska streha v obliki kupole. Na splošno so oblikovalci sledili načelu "oblika sledi funkciji", zato je zasnova karoserije v prvi vrsti sledila aerodinamiki. Pri Aiwaysu so sicer pred letom dni predstavili koncept U6ion.

Foto: Aiways Aiways U6

Avto Kitajci v Evropo z najemom vozil, znana cena

V kabini izstopajo digitalni instrumenti, dvokraki volan, 14,6-palčni zaslon na dotik in steklena panoramska streha.
Standardni U6 ima enak pogonski sistem kot U5, ki vključuje elektro motor z močjo 140 kW/190KM in navorom 315 Nm (pospešek od 0 do 100 km je 7,6 sekunde), baterije s kapaciteto 53 ali 63 kWh in dosegom 400 do 500 km (stari NEDC cikel). Predvidena je tudi tretja različica z dosegom okoli 650 kilometrov.

Avto Kitajci napadli Evropo z električnim SUV-jem

Nov model bo na Kitajskem in tudi v Evropi predstavljen proti koncu leta. Najprej bo na voljo v Nemčiji, na Nizozemskem, v Belgiji, na Danskem, v Franciji in Izraelu, nato pa bodo sledili tudi drugi evropski trgi. Pri Aiwaysu navajajo, da bi lahko letna proizvodna z začetnih 150.000 povečali na 300.000 enot.

Foto: Aiways Aiways U6

Avto Ljudje naklonjeni prepovedi prodaje bencinskih in dizelskih avtomobilov

Nemčija je bila prva država v Evropi, v kateri je Aiways polno opremljeni model U5 ponudil za nekaj manj kot 40.000 evrov. Evropski sedež podjetja je v Münchnu, skladišče rezervnih delov za kupce v Evropi pa je v bližini Amsterdama.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.