Kmalu pri nas: novi volkswagen amarok!

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Volkswagen je objavil precej nazorni skici svojega novega poltovornjaka amaroka, ki se iz Južne Afrike v Evropo pripelje prihodnje leto.
Oglej si celoten članek

Amarok, ki so ga razvile oblikovalske in razvojne ekipe v Avstraliji in Evropi, bodi namreč izdelovali samo v Južni Afriki, od koder ga bodo izvažali po svetu. Šlo bo torej za precej svetovni avtomobil.

Avto Ford je rešil VW amaroka

Pri Volkswagnu namigujejo, da izbira Abstralije in Južne Afrike za razvoj in proizvodnjo amaroka, ni bil naključna, saj poltovornjaki v obeh državah predstavljajo način življenja in s svojo robustnostjo in praktičnostjo marsikomu omogočijo, da sploh lahko opravlja svoje delo.

Foto: Volkswagen VW amarok

Ko mora na zahtevnih cestah in razgibanem terenu prepeljati precej tovora je namreč vsak vesel, če mu je v pomoč zmogljivo vozilo. To je tudi eden od razlogov, da je Volkswagen v desetletju njegovega obstoja prodal  več kot 800.000 primerkov amaproka. Volkswagen je sicer tudi partner organizacije Wilderness Foundation Africa, ki v Južni Afriki med drugim skrbi za zaščito nosorogov.

Avto VW izdal nekaj informacij o novem amaroku

Za tretjo generacijo amaroka sicer že velja, da bo še bolj kot doslej prilagojena tudi uporabi na urejenih cestah. Na voljo bo bistveno več asistenčnih sistemov kot doslej, prav tako pa bost na višji ravni tudi infozabavna tehnika in povezljivost. Navdušil naj bi tudi s svojimi strogimi karoserijskimi linijami, predvsem z markantnim sprednjim delom in oblikovno zasnovo »X-design«.

Amarok Amarokov prestiž in uporabnost z oznako V6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:13 9. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.