Konec tedna na legendarni cesti novo poglavje slovenskega dirkanja

Foto: Uroš Modlic
Foto: Uroš Modlic
Ta konec tedna bo legendarna cesta na Rebrenice prizorišče zadnje dirke letošnjega prvenstva v gorsko hitrostnem avtomobilizmu. AK Ajdovščina Motorsport, s Silvanom Lulikom na čelu, pripravlja avtomobilski spektakel, ki se ga bodo udeležili tudi dirkači iz tujine.
Oglej si celoten članek

Hitra in tehnično izjemno zahtevna, 4,7 kilometrov dolga proga na Rebrenicah, bo prava poslastica za dirkače in ljubitelje avtomobilskega športa. Več kot 90 prijavljenih dirkačev iz Slovenije in tujine obeta vikend pol adrenalina.

Avto Stankovič zmagal v Skradinu

“Ideja o gorsko hitrostni dirki na Rebrenicah je stara vsaj pol stoletja,” je povedal Silvan Lulik, “Veseli smo, da je ob podpori lokalnega gospodarstva, posebej podjetja Šraml d.o.o., napočil čas za uresničtev teh naših dolgoletnih sanj. Nova asfaltna podlaga, dvojne zaščitne ograje ter sama konfiguracija proge bo zagotovilo za vrhunski avto športni dogodek za katerega upamo, da bo postal tradicionalen.”

GHD Stankovič s tehničnimi težavami na Gorjancih

Organizator bo poskrbel tudi za čim lažji dostop gledlacev do prizorišča: na voljo bo bresplačen avtobusni prevoz iz smeri Podnanosa ter iz smeri Razdrtega. Ravno tako ponujajo možnost taksi voženj z dirkalnimi vozili, za zabavo bodo poskrbeli tudi nekateri izmed najboljših slovenskih drifterjev.

Foto: Prokarting Racing Vladimir Stankovič

Dnevnik dirkača Dirka: z Lolo sva s pol sape držala stopničke, nato pa ...

Prvi uradni trening se bo začel v soboto ob 13:00h, drugi pa eno uro po končanem prvem treningu. Tretji uradni trening bo na sporedu v nedeljo ob 8:30h, štart prve dirke pa bo ob 12:00h.

Za vrh skupne uvrstitve se nedvomno bosta potegovala Fausto Bormolini (F3000 Reynard) in Federico Liber (Wolf), eden izmed konkurentov za stopnike v skupni uvrstitvi pa je tudi Vladimir Stankovič (Formula 3, Lola).

Avto Tega v avtošolah voznikov žal ne naučijo

V konkurenci državnega prvenstva je favorit Milan Bubnič, ki je letos že zagotovil naslov državnega prvaka, zanimivi pa bodo tudi boji v nižjih tekmovalnih razredih
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.