Avto
1796 ogledov

Konec tedna na legendarni cesti novo poglavje slovenskega dirkanja

Vladimir Stankovič, GHD Skradin Uroš Modlic
Ta konec tedna bo legendarna cesta na Rebrenice prizorišče zadnje dirke letošnjega prvenstva v gorsko hitrostnem avtomobilizmu. AK Ajdovščina Motorsport, s Silvanom Lulikom na čelu, pripravlja avtomobilski spektakel, ki se ga bodo udeležili tudi dirkači iz tujine.

Hitra in tehnično izjemno zahtevna, 4,7 kilometrov dolga proga na Rebrenicah, bo prava poslastica za dirkače in ljubitelje avtomobilskega športa. Več kot 90 prijavljenih dirkačev iz Slovenije in tujine obeta vikend pol adrenalina.

Avto Stankovič zmagal v Skradinu

“Ideja o gorsko hitrostni dirki na Rebrenicah je stara vsaj pol stoletja,” je povedal Silvan Lulik, “Veseli smo, da je ob podpori lokalnega gospodarstva, posebej podjetja Šraml d.o.o., napočil čas za uresničtev teh naših dolgoletnih sanj. Nova asfaltna podlaga, dvojne zaščitne ograje ter sama konfiguracija proge bo zagotovilo za vrhunski avto športni dogodek za katerega upamo, da bo postal tradicionalen.”

GHD Avto Stankovič s tehničnimi težavami na Gorjancih

Organizator bo poskrbel tudi za čim lažji dostop gledlacev do prizorišča: na voljo bo bresplačen avtobusni prevoz iz smeri Podnanosa ter iz smeri Razdrtega. Ravno tako ponujajo možnost taksi voženj z dirkalnimi vozili, za zabavo bodo poskrbeli tudi nekateri izmed najboljših slovenskih drifterjev.

Vladimir Stankovič | Avtor: Prokarting Racing Prokarting Racing

Vladimir Stanković Dnevnik dirkača Avto Dirka: z Lolo sva s pol sape držala stopničke, nato pa ...

Prvi uradni trening se bo začel v soboto ob 13:00h, drugi pa eno uro po končanem prvem treningu. Tretji uradni trening bo na sporedu v nedeljo ob 8:30h, štart prve dirke pa bo ob 12:00h.

Za vrh skupne uvrstitve se nedvomno bosta potegovala Fausto Bormolini (F3000 Reynard) in Federico Liber (Wolf), eden izmed konkurentov za stopnike v skupni uvrstitvi pa je tudi Vladimir Stankovič (Formula 3, Lola).

Prokarting, Vladimir Stankovič Avto Tega v avtošolah voznikov žal ne naučijo

V konkurenci državnega prvenstva je favorit Milan Bubnič, ki je letos že zagotovil naslov državnega prvaka, zanimivi pa bodo tudi boji v nižjih tekmovalnih razredih
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.