Letos izbrano tudi slovensko električno gospodarsko vozilo

Foto: VW
Foto: VW
Uredništvi revij Mehanik in voznik ter Transport& Logistika sta na sejmu Gospodarska vozila & Logistika v Celju že štirinajstič razglasila zmagovalce izbora za slovensko gospodarsko vozilo leta.
Oglej si celoten članek

Letos so se gospodarska vozila, ki so naprodaj v Sloveniji, pomerila v štirih kategorijah. Kot doslej so v prvem delu bralci revij, v drugem pa novinarska žirija izbrali zmagovalce v kategorijah tovornjak leta, avtobus leta in dostavnik leta. Letos se jim je prvič pridružila še kategorija slovensko električno gospodarsko vozilo leta.

Foto: Ford

Kateri so zmagovalci?

Slovenski tovornjak leta 2019 je postal ford trucks F-MAX, ki se je uvrstil pred mercedes-benz actros in scanio L, slovenski dostavnik leta 2019 je mercedes-benz sprinter, ki je za naziv tekmoval s fordom transitom connectom ter trojčkom citroën berlingo, opel combo in peugeot partner, slovenski avtobus leta 2019 pa je MAN lion's city E, ki je premagal avtobusa setra S 531 DT in scania interlink MD.

Foto: Daimler

In kateri je zmagovalec nove kategorije? Slovensko električno gospodarsko vozilo leta 2019 je dvojica volkswagen e-crafter in MAN eTGE, ki sta bila letos tudi edina kandidata v kategoriji.

Foto: Man

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.