Avto
132 ogledov

Letos izbrano tudi slovensko električno gospodarsko vozilo

VW
Uredništvi revij Mehanik in voznik ter Transport& Logistika sta na sejmu Gospodarska vozila & Logistika v Celju že štirinajstič razglasila zmagovalce izbora za slovensko gospodarsko vozilo leta.

Letos so se gospodarska vozila, ki so naprodaj v Sloveniji, pomerila v štirih kategorijah. Kot doslej so v prvem delu bralci revij, v drugem pa novinarska žirija izbrali zmagovalce v kategorijah tovornjak leta, avtobus leta in dostavnik leta. Letos se jim je prvič pridružila še kategorija slovensko električno gospodarsko vozilo leta.

 | Avtor: Ford Ford

Kateri so zmagovalci?

Slovenski tovornjak leta 2019 je postal ford trucks F-MAX, ki se je uvrstil pred mercedes-benz actros in scanio L, slovenski dostavnik leta 2019 je mercedes-benz sprinter, ki je za naziv tekmoval s fordom transitom connectom ter trojčkom citroën berlingo, opel combo in peugeot partner, slovenski avtobus leta 2019 pa je MAN lion's city E, ki je premagal avtobusa setra S 531 DT in scania interlink MD.

 | Avtor: Daimler Daimler

In kateri je zmagovalec nove kategorije? Slovensko električno gospodarsko vozilo leta 2019 je dvojica volkswagen e-crafter in MAN eTGE, ki sta bila letos tudi edina kandidata v kategoriji.

 | Avtor: Man Man

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.