S pirotehniko nad ljubljanski superradar

Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar. Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar.
Eno od treh ohišij novega "superradarja" je popolnoma uničeno. Škode za več tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Policijska uprava Ljubljana je bila danes zjutraj obveščena o poškodovanju merilne naprave na Roški cesti v Ljubljani. Policisti so ugotovili, da je za zdaj še neznani storilec ponoči, po vsej verjetnosti z močnejšim pirotehničnim sredstvom, poškodoval ohišje merilne naprave.

Škode je za okrog sedem tisoč evrov. Policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. 

Po Ljubljani so pristojne službe pred kratkim namestile nova ohišja, ki gostujejo nov merilnik hitrosti. Nabavili so jih ljubljanski redarji, v javnosti pa se je merilnika hitrosti prijelo ime "superradar", saj naj bi bil sposoben istočasno meriti več vozil in to prek več pasov hkrati.

Zanimivo Taki so učinki superradarja

Nove škatle se nekoliko razlikujejo od tistih, ki smo jih bili vajeni doslej, saj imajo nekoliko drugačno oblikovano polje, kjer prisotna naprava "opazuje" cesto. Doslej je prevladoval dizajn dveh krožnih prozornih odprtin, sedaj sta ti dve površini, za katerima se skriva leča kamere in svetlobni vir za osvetlitev, pravokotni. Tako kot doslej imajo škatle tudi tretjo, manj vidno odprtino, ki je prekrita s pokrovom iz neprosojne plastike. Za njim je najpomembnejši del merilne naprave - antena.

Foto: Anže Petkovšek Poškodovani radar.

Več tisoč kazni v enem mesecu

Kot smo že poročali, so ohišja postavljena na naslednjih lokacijah: Celovška cesta 252 (pri poslovalnici zavarovalnice Generali), Dolenjska cesta 43 (bližina zdravstvenega doma) in Roška cesta 19 (bližina ekonomske šole). 

Merjenje hitrosti To je razlog, da radar stoji na Celovški

Prav slednje je že po štirih mesecih delovanja popolnoma uničeno. Ne le, da je poškodovano ohišje, v ohišje naj bi tudi vdrli. 

Sicer so v prvem mesecu delovanja superradarja samo na Dolenjski cesti v Ljubljani zabeležili okoli 3000 kršiteljev.

Vprašanja o uničenem radarju smo poslali tudi na Mestno občino Ljubljana.

Največ proti morju! Razkrivamo novih 60 lokacij za stacionarne radarje na Hrvaškem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 19:02 9. Januar 2018.

    7.000 € za ohišje radarja očitno je tu nekdo dobesedno goljuf ko prodaja za tak denar ohišje ampak bunijo in …

  • 16:50 9. Januar 2018.

    Bomo videl kateri ići so to bili , kajti pozor , radar je s prvega nadstropja Ekonomske šole varovan s …

  • 15:03 9. Januar 2018.

    Kdo je pa kriv tistim,ki se niso držali predpisov in hitrosti,da morjo plačat kazen?A jim je Jankovič s pištolo v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.