Delavci v Suzukijevi tovarni lahko postanejo sužnji

Foto: Epa
Foto: Epa
Madžarske opozicijske stranke so bojkotirale delo v parlamentu. Trdijo, da bodo še naprej protestirali proti vladi premierja Viktorja Orbana in njegovemu "suženjskemu zakonu".
Oglej si celoten članek

Člani opozicijskih strank so skočili na noge potem, ko so po njihovem mnenju neupravičeno odstavili glavnega sindikalista v Suzukijevi tovarni v mestecu Esztergom, ki je opozarjal na to, da delavci v tovarni zaradi nadurnega dela postajajo novodobni sužnji.

Avto Nissan: najstarejša japonska avtomobilska tovarna

Podjetja na Madžarskem so izpostavljena kritikam, potem ko je vlada z zakonom začela povečevati nadurno delo, zaradi katerega bi lahko nekateri zaposleni delali šest dni na teden. Odzvali so se tudi pri Suzukiju in zagotovili, da ne nameravajo uvesti višjih omejitev glede nadurnega dela, saj imajo dovolj delavcev za izpolnjevanje naročil.

Foto: Epa

"Ne bomo dovolili, da se ta tema pospravi iz dnevnega reda," izjavo Bertalana Totha, predsednik Socialistične stranke, v oddaji na spletni strani atv.hu, prenaša Automotive News Europe.

DELOVNA MESTA Roboti bodo s človekom tekmovali za delovno mesto v tovarnah

Delovni spori bi lahko vladi Viktorja Orbana povzročili težave, saj bi utegnili ogroziti gospodarsko rast Madžarske. Stavka v tovarni Audi skupine Volkswagen je bila rešena šele pred nekaj tedni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:39 23. Februar 2019.

    Strinjam se,v slovenskem gradbeništvu je to že toliko časa uveljavljena praksa da je tudi za sindikaliste ta anomalija postala normala, …

  • 08:25 21. Februar 2019.

    Predlagal bi našim "novinarjem",da namesto o Mađarski,raje pogledajo malo po slovenskih gradbiščih in nekaj napišejo o suženjskem delu,ki ga opravljajo.10 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.