Avto
1850 ogledov

Delavci v Suzukijevi tovarni lahko postanejo sužnji

Epa
Madžarske opozicijske stranke so bojkotirale delo v parlamentu. Trdijo, da bodo še naprej protestirali proti vladi premierja Viktorja Orbana in njegovemu "suženjskemu zakonu".

Člani opozicijskih strank so skočili na noge potem, ko so po njihovem mnenju neupravičeno odstavili glavnega sindikalista v Suzukijevi tovarni v mestecu Esztergom, ki je opozarjal na to, da delavci v tovarni zaradi nadurnega dela postajajo novodobni sužnji.

Avto Nissan: najstarejša japonska avtomobilska tovarna

Podjetja na Madžarskem so izpostavljena kritikam, potem ko je vlada z zakonom začela povečevati nadurno delo, zaradi katerega bi lahko nekateri zaposleni delali šest dni na teden. Odzvali so se tudi pri Suzukiju in zagotovili, da ne nameravajo uvesti višjih omejitev glede nadurnega dela, saj imajo dovolj delavcev za izpolnjevanje naročil.

 | Avtor: Epa Epa

"Ne bomo dovolili, da se ta tema pospravi iz dnevnega reda," izjavo Bertalana Totha, predsednik Socialistične stranke, v oddaji na spletni strani atv.hu, prenaša Automotive News Europe.

Roboti v proizvodnji DELOVNA MESTA Avto Roboti bodo s človekom tekmovali za delovno mesto v tovarnah

Delovni spori bi lahko vladi Viktorja Orbana povzročili težave, saj bi utegnili ogroziti gospodarsko rast Madžarske. Stavka v tovarni Audi skupine Volkswagen je bila rešena šele pred nekaj tedni.

Komentarjev 3
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 12:39 23.februar 2019.

    Strinjam se,v slovenskem gradbeništvu je to že toliko časa uveljavljena praksa da je tudi za sindikaliste ta anomalija postala normala, to pa zaradi tega,ker izhaja že iz časa velikih gradbenih baronov,ki so s sinikalisti sedeli za isto mizo in to ...prikaži več ne tisto pogajalsko ampak obloženo.Delo v velikih tovarnah je s stališča urnikov dela najmanj verjetno,saj je povezano z načrtovanimi roki in ne neko trenutno potrebo trga.Vse manj od tovarne z večizmenskim urnikom je bolj dovzetno za take anomalije.

  • matermila 08:25 21.februar 2019.

    Predlagal bi našim "novinarjem",da namesto o Mađarski,raje pogledajo malo po slovenskih gradbiščih in nekaj napišejo o suženjskem delu,ki ga opravljajo.10 do 12h na dan,sedem dni v tednu,za mizerne plače,za ure v dobro,ki jih ne dobijo nikoli izplačanih.Še najhuje pa je ...prikaži več na avtocestnem programu(razne sanacije cest,viaduktov ipd),kjer tako delo narekujejo kar z DARS-a,torej država že v osnovi krši lastno zakonodajo in sili ljudi delati ves dan vse dneve v tednu,čeprav se ve,koliko nadur je