Avto
1850 ogledov

Delavci v Suzukijevi tovarni lahko postanejo sužnji

Komentarjev 3
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • matermila 08:25 21.februar 2019.

    Predlagal bi našim "novinarjem",da namesto o Mađarski,raje pogledajo malo po slovenskih gradbiščih in nekaj napišejo o suženjskem delu,ki ga opravljajo.10 do 12h na dan,sedem dni v tednu,za mizerne plače,za ure v dobro,ki jih ne dobijo nikoli izplačanih.Še najhuje pa je ...prikaži več na avtocestnem programu(razne sanacije cest,viaduktov ipd),kjer tako delo narekujejo kar z DARS-a,torej država že v osnovi krši lastno zakonodajo in sili ljudi delati ves dan vse dneve v tednu,čeprav se ve,koliko nadur je

    • matermila 08:31 21.februar 2019.

      dovoljeno na mesečni oz. letni ravni.Ko koristiš ure v dobrem(če slučajno imaš srečo)dobiš plačano uro za uro,čeprav si delal nadure,se pravi,da so ti ukradli 30% dodatek itd.V Sloveniji imate dovolj dela,ki ga je še za opravit,ne rabite se ozirat prek ...prikaži več meje in prepisovat člankov,čepra vem,da vam je to veliko lažje.

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 12:39 23.februar 2019.

    Strinjam se,v slovenskem gradbeništvu je to že toliko časa uveljavljena praksa da je tudi za sindikaliste ta anomalija postala normala, to pa zaradi tega,ker izhaja že iz časa velikih gradbenih baronov,ki so s sinikalisti sedeli za isto mizo in to ...prikaži več ne tisto pogajalsko ampak obloženo.Delo v velikih tovarnah je s stališča urnikov dela najmanj verjetno,saj je povezano z načrtovanimi roki in ne neko trenutno potrebo trga.Vse manj od tovarne z večizmenskim urnikom je bolj dovzetno za take anomalije.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.