Madžarski AutoWallis se širi na slovenskem avtomobilskem trgu

Foto: Žiga Intihar
Foto: Žiga Intihar
AutoWallis nadaljuje svojo širitev na slovenskem trgu z zaključenim nakupom podjetja Avto Aktiv.
Oglej si celoten članek

Skupina AutoWallis je zaključila odkup dejavnosti in nakup nepremičnin podjetja Avto Aktiv, s čimer se bo lahko avtomobilsko podjetje, ki kotira na madžarski borzi, osredotočilo na nadaljnjo rast, so zapisali v sporočilu za javnost. AutoWallis je do sedaj v Sloveniji izpeljal dva prevzema in tako postal pomemben del domačega maloprodajnega avtomobilskega trga. Podjetje trenutno prodaja štiri znamke vozil v petih mestih ter preučuje možnosti prodaje dodatnih znamk in novih prevzemov.

Avto Emil Frey premešal karte na področju prodaje vozil v Sloveniji

Madžari so prevzeli Avto Aktiv, ki je bil ustanovljen leta 2004, ki v petih mestih (Koper, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica in Trzin) prodaja in servisira vozila BMW, MINI, Toyota in Suzuki ter je obenem tudi ekskluzivni pooblaščeni zastopnik znamke MINI.

Foto: Žurnal24 Otvoritev MINI salona v Ljubljani.

Pod svojim okriljem imajo v Sloveniji tudi Opel, Jaguar in Land Rover

V Madžarski družbi so zapisali, da želijo s prevzemom nadaljevati širitev svoje mednarodne maloprodajne in servisne poslovne enote z namenom postati pomembno podjetje za trgovanje z vozili in ponudnik storitev mobilnosti v regiji. Najnovejša pridobitev sicer ni prvi prevzem podjetja AvtoWallis v Sloveniji, saj je leta 2020 družba kupila edinega ljubljanskega zastopnika BMW (in največjega v državi), ki je sedaj znan pod imenom Wallis Motor Ljubljana, ter tako vstopila na slovenski avtomobilski trg. Skupina je obenem tudi ekskluzivni pooblaščeni zastopnik znamk Opel, Jaguar in Land Rover v državi.

Madžari Madžari kupili velikega slovenskega avto trgovca

Péter Antal, vodja maloprodajne in servisne poslovne enote pri AutoWallisu, je dejal, da podjetje po uspešno izvedeni pridobitvi sedaj obvladuje več kot 50-odstotni delež slovenskega trga za znamki BMW in MINI.

Foto: Žurnal24 Opel astra

Wallis Motor Ljubljana je edini pooblaščeni prodajni center BMW ter servis BMW in MINI v Ljubljani, Avto Aktiv pa ima prodajne centre BMW v Kranju in Kopru, BMW Premium Selection točki pa v Trzinu in Novi Gorici. Vse lokacije so uradni servisi za BMW in MINI, v Trzinu pa je tudi edina pooblaščena kleparska in ličarska delavnica za vozila Tesla v Sloveniji. Edino slovensko prodajno mesto za vozila MINI je v Ljubljani.

Avto Švicarji v Ljubljani dokončujejo avtomobilsko mesto

Želijo si širitev na nove avtomobilske znamke

AutoWallis med drugim načrtuje optimizacijo nabave, IT sistemov, zalednih, marketinških in logističnih dejavnosti za svoje slovenske hčerinske družbe, kar bo izboljšalo učinkovitost slovenskega maloprodajnega sektorja. Péter Antal meni, da bo ena izmed najpomembnejših izboljšav učinkovitosti nastala pri upravljanju zalog, saj bo namesto na eni lokaciji zdaj mogoče zalogo vozil in rezervnih delov premikati med vsemi lokacijami (Koper, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica, and Trzin). Dodal je, da bo to koristilo tako podjetju, kot tudi slovenskim kupcem, ki bodo lahko po izvedbi načrtovanih izboljšav izbirali med večjo količino rezervnih delov in uživali v višji ravni kakovosti storitev.

Foto: Žiga Intihar/BMW BMW i4

Izraelci Izraelci z velikim prevzemom vstopajo na slovenski avto trg

Péter Antal je poudaril, da poleg organske rasti AutoWallis razmišlja tudi o širitvi svoje prisotnosti na slovenskem trgu s pomočjo začetka prodaje dodatnih avtomobilskih znamk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • zoo
    15:11 7. April 2022.

    Super, Slovenija postaja madžarska kolonija! Očetje, dedje se nam v grobovih obračajo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.