Avto
37791 ogledov

Izraelci z velikim prevzemom vstopajo na slovenski avto trg

Renault Megane Conquest RS line Saša Despot
Skupina Renault je sklenila dogovor za prodajo svoje podružnice v Sloveniji, zadolžene za aktivnosti uvoza in distribucije za znamke Renault, Dacia in Alpine. Prevzem vključuje tudi Nissan v Sloveniji.

O prevzemu se je govorilo že lani, že takrat naj bi bili favoriti za prevzem Renaultove podružnice v Sloveniji Izraelci. Skupina Renault je zdaj sklenila dogovor s Skupino Taavura glede distribucije vozil v Sloveniji. Dogovor mora potrditi Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence. Podjetje bo v novi organiziranosti predvidoma pričelo poslovati v začetku poletja 2022.

Prenovljen salon AC - mobil d.o.o. Avto Emil Frey premešal karte na področju prodaje vozil v Sloveniji

Skladno z načrtom Renaulution Skupina Renault revidira svojo distribucijsko organiziranost. Kot so v Renaultu zapisali v sporočilu za javnost, namerava s to transakcijo Skupina Renault nadaljevati s krepitvijo lokalnega položaja zahvaljujoč učinkovitemu poslovnemu modelu, ki podpira tako komercialne ambicije kot tudi zahteve zadovoljstva kupcev. 

Renault Nissan | Avtor: Profimedia Profimedia

Taavura je tudi novi distributerja vozil, rezervnih delov in ostalih storitev tudi za znamko Nissan v Sloveniji. Skupina Taavura bo prevzela tudi Nissanove prodajne in servisne dejavnosti na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Črni gori, na Kosovu, v Albaniji in Severni Makedoniji. Skupina Taavura z Nissanom že sodeluje na Madžarskem, Češkem in Slovaškem.
 

Emil Frey Avto Švicarji v Ljubljani dokončujejo avtomobilsko mesto

Dacia Jogger | Avtor: Saša Despot Saša Despot

O Skupini Taavura

Taavura Holding je bil ustanovljen leta 1948 in je največja izraelska družba s področja cestnih prevozov in logistike. Večmilijardna Skupina ima bonitetno oceno S&P A+ (Stabilno). Skupina upravlja svojo avtomobilsko divizijo v Centralni in Vzhodni Evropi in regiji Adriatic preko 20 let. Skupina upravlja avtomobilski, mobilnostni in logistični inovacijski center. Taavura ima preko 6.500 zvestih zaposlenih, celotna Skupina pa ima okoli 15.000 zaposlenih.

Pojasnili so, da so Skupino Taavura izbrali zaradi dobrega poznavanja avtomobilske distribucije, okrepili pa jo bodo z znanji lokalne ekipe in močnim partnerstvom s prodajno-servisno mrežo. 

Renault Alpine To so cene Avto Slavna avtomobilska znamka uradno na prodaj pri nas, to so cene

Prodaja bo izvedena v obliki "share deal1", ki vključuje prevzem vseh trenutno zaposlenih za uvoz in distribucijo v podružnici in prevzem vseh aktivnosti prodajno-servisne mreže v Sloveniji.

Renault Alpine | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Skupina Taavura je priznan distributer v Centralni in Vzhodni Evropi. Z Zvezo že sodelujejo prek znamke Nissan in so bili izbrani  zaradi svojega znanja kot uvoznik. Zahvaljujoč dogovoru močno verjamem, da bo Skupina Renault dosegla svoje Renaulution ambicije v Sloveniji in na Hrvaškem”, je dejal Philippe Buros, starejši podpredsednik za prodajo, marketing in storitve v Skupini Renault.

Renault logo Rusija Avto Rusija: Renault sprejel težko odločitev

“Share deal”  je transakcija za pridobitev ali prodajo deleža v podjetju ali skupini podjetij. Prevzemnik prevzame podjetje z vsem premoženjem in obveznostmi. 

“Skupina Taavura je ponosna, da je postala del družine Skupine Renault v Evropi. Preko našega partnerstva s Skupino Renault in trgovci v Sloveniji, na Hrvaškem ter distributerji v Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji, Črni gori, Albaniji in na Kosovu bomo na teh trgih osredotočeni na zadovoljstvo kupcev in doseganje prioritet, ki izhajajo iz načrta Renaulution”, je dejal Ken Lalo, glavni izvršni direktor avtomobilske divizije v Skupini Taavura.

Komentarjev 9
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 21:05 05.april 2022.

    Rino dream team...a tahalan lio :)

  • Slavko Krizman 18:13 05.april 2022.

    gospoda se skriva za holokavstom in zraven kupuje vse kar je mogoče kupiti juhu

  • miro8 17:47 05.april 2022.

    Ne sam, da nista čist gladka, oreng sta prtegnjena !