Avto
4912 ogledov

Madžari kupili velikega slovenskega avto trgovca

Auto Wallis Ljubljana Žiga Intihar
Avto Aktiv pod okrilje madžarskega AutoWallisa.

Madžarsko podjetje AutoWallis nadaljuje svojo mednarodno širitev, katere del je tudi zavezujoča pogodba za nakup slovenskega podjetja Avto Aktiv. Kot so sporočili iz madžarskega podjetja, ima Avto Aktiv več kot 50 milijonov evrov letnega prometa in skoraj 20-letno zgodovino prodaje in servisiranja šestih blagovnih znamk v petih slovenskih krajih.

BMW 530d Avto Madžari prevzeli največjega slovenskega zastopnika znamke BMW

AutoWallis je oddal zavezujočo pogodbo za nakup Avto Aktivove dejavnosti in z njimi povezanih nepremičnin. Avto Aktiv je, kot so zapisali v sporočilu za javnost, pomembno podjetje na slovenskem trgu, ki trži in servisira vozila blagovnih znamk BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota in Suzuki v Kopru, Kranju, Ljubljani, Novi Gorici in Trzinu. Ustanovljeno je bilo leta 2004.

Auto Wallis Ljubljana | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Ob tem so iz madžarske družbe sporočili, da izvršni direktor Gabor Ormosy preučuje tudi ostale možnosti za širitev poslovanja v Sloveniji in ostalih državah.

Jožko Tomšič INTERVJU Avto Pod Švicarji želijo biti najboljši v Sloveniji

V podjetju, ki kotira na borzi v Budimpešti, so spomnili, da so oktobra lani prevzeli poslovalnico BMW v Ljubljani. Prav tako je AutoWallis pooblaščen prodajalec Jaguarja in Land Roverja na slovenskem trgu, od letošnjega leta tudi Opla.
 

Komentarjev 2
  • Brian_Pittman 11:43 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Yanez 08:57 14.september 2021.

    Pa se bo spet vsulo po Madžarih. Ja, zaradi jugonostalgikov in preveč radodarne sociale se ekonomsko počasneje razvijamo, kot bi se lahko. In zato nas prehitevajo in kupujejo Čehi, Slovaki, Poljaki, Madžari...