Avto
4650 ogledov

Madžari prevzeli največjega slovenskega zastopnika znamke BMW

BMW 530d Saša Despot
Okrepitev največjega zastopnika znamke BMW v Sloveniji z mednarodnim zaledjem.

Potem, ko je madžarska družba AutoWallis pridobila vsa potrebna uradna soglasja in so bile izpolnjene tudi druge pogodbene obveznosti, je prevzela poslovanje največjega zastopnika znamke BMW v Sloveniji. Družba AutoWallis je s tem vstopila tudi na maloprodajni trg avtomobilov v državi in trenutno preučuje možnost, da bi v Sloveniji, poleg omenjene nemške avtomobilske znamke, začela tržiti tudi druge znamke.

BMW 530d | Avtor: Saša Despot Saša Despot

BMW X4 M competition Iz prve roke Avto BMW za Žurnal: Brez voznika ne bomo preživeli

Prodajni salon, ki je v središču Ljubljane in bo odslej deloval pod imenom Wallis Motor Ljubljana, je junija postal del skupine AutoWallis. Skupina je vpisana na borzi v Budimpešti in je v letu 2019 ustvarila za več kot 220 milijonov evrov prometa, prisotna pa je v 14 državah v regiji ter zastopa skupno 16 avtomobilskih znamk.

BMW M3 in M4 Video Avto Video: Obračun v slovenskem pristanišču

Gábor Ormosy, generalni direktor skupine AutoWallis, je ob zaključku posla povedal, da je AutoWallis s prevzemom edinega pooblaščenega prodajalca znamke BMW v slovenski prestolnici vstopil tudi na maloprodajni trg avtomobilov v državi, s čimer je še dodatno okrepil svojo prisotnost v Srednji in Vzhodni Evropi.

BMW X1 | Avtor: Anže Petkovšek BMW X1 x-drive 25 e Anže Petkovšek

BMW M3 in M4 Avto Poglejte, kaj so razkrili v Luki Koper

Skupina, ki se ukvarja z malo- in veleprodajo motornih vozil in rezervnih delov, servisnimi storitvami ter oddajanjem vozil v kratko- in dolgoročni najem, je prisotna v 14 državah regije. V Sloveniji so sicer prisotni že od prej, saj je Wallis Automotive Europe, druga hčerinska družba podjetja, ekskluzivna zastopnica znamk Jaguar in Land Rover, po pridobitvi dovoljenja organa, pooblaščenega za konkurenco, pa bo začela tudi z veleprodajo znamke Opel, s katero je trenutno prisotna že na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter na Madžarskem. Največji slovenski prodajni salon znamke BMW v Ljubljani deluje že od leta 2009. Wallis Motor Ljubljana lahko poleg prodaje in servisa rabljenih in novih vozil BMW servisira tudi vozila znamke MINI.

BMW X1 | Avtor: Anže Petkovšek BMW X1 x-drive 25 e Anže Petkovšek

BMW muzej, BMW Welt Avto Bili smo pri BMW-ju doma

Pri madžarski družbi so optimistični tudi na podlagi številka, saj so zapisali, da se je v preteklih letih število novih avtomobilov v Sloveniji nenehno povečevalo: leta 2012 je bilo prodanih 50.091, v letu 2019 pa že 73.452 novih vozil. Na trgu premijskih znamk v Sloveniji je BMW leta 2019 prodal 1.560 novih vozil, od tega 742 v Ljubljani in okolici.

Ormosy je še povedal, da želijo prodajalno v Ljubljani razvijati na podlagi izkušenj iz preteklih desetletij in kapitala AutoWallis, v Sloveniji pa načrtujejo tudi maloprodajo drugih avtomobilskih znamk.
 

Komentarjev 2
  • Avatar ovca
    ovca 10:17 26.oktober 2020.

    Sam1 njim ja, raji pa prst v rit in odplačevanje dolgov....

  • sam1 08:02 26.oktober 2020.

    Če bo ta vlada obstala,so jim zagotovljene tudi debele finančne spodbude v obliki nepovratnih sredstev.....