Avto
18532 ogledov

Kdo je najmočnejši prodajalec, ki širi lovke tudi v Sloveniji?

Prodaja avtomobilov Epa
Na leto proda skoraj toliko avtomobilov kot nekatere pomembne avtomobilske znamke.

Švicarska skupina Emil Frey, ki je v zasebni lasti, širi svoje lovke po Evropi, tudi v Sloveniji. Trenutno je to največji zasebni avto trgovec v Evropi, ki proda približno toliko avtomobilov kot znamke Seat, Volvo, Mini, Jeep, Land Rover in Jaguar.

Pri Emil Freyju so lani prodali 450.000 novih avtomobilov. Za primerjavo, Seat je v Evropi v enakem obdobju po podatkih Združenja proizvajalcev vozil v Evropi (ACEA) prodal 452.372 vozil, Volvo 320.071, Mini 218.042, Land Rover 130.369.

BMW i3 in i8 spletni nakupi Avto Prodaja avtomobilov preko interneta

Švicarski trgovec Emil Frey se je na vrh avto trgovcev zavihtel leta 2017, ko je prevzel 261 Volkswagnovih prodajnih mest, danes pa obvladuje že skoraj 700 prodajnih mest po Evropi. V Sloveniji si lasti tudi distributerja znamk Citroën in Peugeot (C Automobil Import in P Automobil Import), že pred tem pa so prevzeli distribucije Mercedes-Benzov na Hrvaškem, v Srbiji in v Črni gori.

Prevzem avtomobilskega dela ACH bo zaključen do konca leta

Prevzem slovenskih družb Autocommerce, Avto Triglav in AC-Mobil, ki sodijo pod okrilje ACH 2 in jih kupuje švicarska družba Emil Frey, bo uradno zaključen do konca letošnjega leta, so za STA povedali v družbi Autocommerce. Od novega lastnika pričakujejo dodatno spodbudo za razvoj poslovanja. Vrednosti posla ne razkrivajo. Evropska komisija je prevzem družb odobrila. Predlagani prevzem po ugotovitvah Bruslja ne povzroča pomislekov v zvezi s konkurenco glede na zmeren skupni tržni položaj podjetij, ki bo nastal s predlagano transakcijo, ter glede na navzočnost številnih drugih močnih konkurentov na slovenskem in hrvaškem trgu.

Prodaja avtomobilov | Avtor: Epa Epa

Fiat bravo in brava nakup do 500 evrov Avto Nakup avtomobila do 500 evrov

Podatki podjetja ICDP, ki analitično obdeluje podatke avtotrgovcev, razkrivajo, da so prihodki podjetja iz Züricha lani zrasli za 22 odstotkov na 13,5 milijarde evrov, kar je za 5,58 milijarde evrov več od evropske enote ameriške družbe Penske Automotive. Tretji največji avtotrgovec v Evropi je britanski Lookers, četrti pa njegov domači konkurent Pendragon, ki je nekdaj veljal za največjega avto trgovca v Evropi.

50 največjih avtotrgovcev si je leta 2018 odrezalo 12-odstotni kolač prodaje novih vozil v Evropi, leta 2013 je bil ta za dve odstotni točki manjši. To delno pripisujejo konsolidaciji v panogi v Evropi, kjer še vedno prevladujejo majhne skupine ali posamezni zastopniki.

Prodaja avtomobilov | Avtor: Epa Epa

Prvih 50 skupin obvladuje široko paleto blagovnih znamk in imajo dobro razmerje med prodajo novih in rabljenih avtomobilov. V povprečju so omenjeni trgovci prodali skoraj enak obseg rabljenih in novih avtomobilov. Povprečni prihodki so od leta 2013 skočili za 65 odstotkov na 2,3 milijarde evrov.

Avtomobilski ključi Nakup avta Avto Veliko jih je pohitelo v nakup avtomobila pred 1. septembrom

Zanimivo je, da so v zadnjih letih najbolj oslabele britanske trgovske skupine, ki so v preteklosti prevladovale med najboljših 50. Pri Automotive News Europe kot vzrok navajajo brexit, ki med potrošniki povzroča skrbi in je znižal vrednost britanskega funta ter upočasnil prodajo avtomobilov.

Trgovske skupine na največjem evropskem trgu v Nemčiji so v letu 2018 zdrsnile na lestvici. Le AVAG je po dodajanju osmih novih franšiznih točk uspel znatno povečati rast prihodkov. Najpomembnejši premiki so se zgodili v Skandinaviji. Švedski Hedin Bil je skočil na 17. mesto, skupina Semler iz Danske pa je na lestvici vstopila na številko 32, po tem, ko so se razširili izven domačih meja.

Prodaja avtomobilov | Avtor: Epa Epa

Avtosalon v Parizu 2018 Sporočila iz salona Avto Nakup avtomobila bo čez 10 let zelo drugačen

"Rast obsega povsem avtomobilskega poslovanja je bila nepričakovana," je o novincu na lestvici dejal izvršni direktor ICDP Steve Young, ki je napovedal burno leto za velike avto trgovce. Predvsem na račun brexita, ki spreminja vedenje potrošnikov in vpliva na prodajo. Kljub grožnji spletne prodaje vozil pa pri ICDP napovedujejo, da bodo avtotrgovci še naprej igrali vidno vlogo. Young pravi: "Kupci bodo še naprej zahtevali, da si avtomobile pred nakupom pogledajo in preizkusijo v prodajnem salonu."
 

Komentarjev 5
  • Avatar Flanestina
    Flanestina 23:00 28.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • Avatar cohex
    cohex 22:48 28.oktober 2019.

    www.GetMeets.Com je odlično spletno mesto za zmenke za odrasle s pametnim iskalnikom, ki najde spolnega partnerja!

  • sam50 17:53 28.oktober 2019.

    Izgleda,da je po razprodaji slovenskega premoženja tujcem končno na vrsti tudi materin jezik....