Komaj čakamo, da Mazda ta dva koncepta spravi na ceste

Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe
Mazda KAI CONCEPT in VISION COUPE ponujata leppogled v bližnjo japonsko prihodnost z napovedjo novih generacij dveh modelov.
Oglej si celoten članek

Mazda na svojem domačem avtosalonu v Tokiu, ki se pričenja te dni, predstavlja kar dve konceptni vozili. 

KAI CONCEPT je vizija športne kombilimuzine, v kateri lahko prepoznamo prihodnjo mazdo3. Zrel izraz KODO oblikovalskega jezika ponuja čiste, a še vedno zelo športne linije, koncept naj bi napovedoval avto, ki bo udoben, tišji in zelo zmogljiv na cesti. Tudi zato, ker ga bo poganjala tudi nova generacija SKYACTIV-X bencinskih motorjev, ki bodo delovali po dvojnem dies-otto taktu.

Leta 2019 Leta 2019: bencinar, ki bo porabil toliko kot dizel

Foto: Mazda Mazda koncept kai coupe Druga velika Mazdina napoved pa je VISION COUPE, športno-elegantni koncept mazde6. Japonci so želeli ustvariti avto, ki se bo "premikal", tudi ko bo stal na mestu. Upamo lahko le, da bodo čim več iz obeh kupejev pretopili tudi v serijske avtomobile. 

Sicer pa namerava Mazda v Tokiu ofenzivo začiniti še s povsem novim velikim suvom CX-8, ki pa ga verjetno v Evropi ne bomo videli, pa tudi prenovljenim roadsterjem MX-5 ter njegovo različico s trdo streho RF.

Oba koncepta, tudi notranjost, si oglejte v zgornji galeriji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.