Avto
1559 ogledov

Komaj čakamo, da Mazda ta dva koncepta spravi na ceste

Mazda koncept kai coupe
1/17
Mazda
Mazda KAI CONCEPT in VISION COUPE ponujata leppogled v bližnjo japonsko prihodnost z napovedjo novih generacij dveh modelov.

Mazda na svojem domačem avtosalonu v Tokiu, ki se pričenja te dni, predstavlja kar dve konceptni vozili. 

KAI CONCEPT je vizija športne kombilimuzine, v kateri lahko prepoznamo prihodnjo mazdo3. Zrel izraz KODO oblikovalskega jezika ponuja čiste, a še vedno zelo športne linije, koncept naj bi napovedoval avto, ki bo udoben, tišji in zelo zmogljiv na cesti. Tudi zato, ker ga bo poganjala tudi nova generacija SKYACTIV-X bencinskih motorjev, ki bodo delovali po dvojnem dies-otto taktu.

Mazda, Skyactiv, i-ELOOP Leta 2019 Avto Leta 2019: bencinar, ki bo porabil toliko kot dizel

Mazda koncept kai coupe | Avtor: Mazda Mazda
Druga velika Mazdina napoved pa je VISION COUPE, športno-elegantni koncept mazde6. Japonci so želeli ustvariti avto, ki se bo "premikal", tudi ko bo stal na mestu. Upamo lahko le, da bodo čim več iz obeh kupejev pretopili tudi v serijske avtomobile. 

Sicer pa namerava Mazda v Tokiu ofenzivo začiniti še s povsem novim velikim suvom CX-8, ki pa ga verjetno v Evropi ne bomo videli, pa tudi prenovljenim roadsterjem MX-5 ter njegovo različico s trdo streho RF.

Oba koncepta, tudi notranjost, si oglejte v zgornji galeriji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.