Mazda6 med serijsko opremo dodala zrelo eleganco

Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6
Mazda je predstavila precej prenovljeno različico svoje največje limuzine mazde6.
Oglej si celoten članek

Da pri Mazdi skoraj vsako leto nekoliko pomladijo svoje model, smo že kar navajeni, a tokratna prenova ne več najmlajše šestice je konkretnejša. Predstavili so jo na pravkar začetem avtosalonu v Los Angelesu.

Limuzina je že pridobila nekatere oblikovne elemente, ki jih je pred komaj dobrim mesecem napovedal markantni koncept vision coupe, predvsem je to vidno na nosu in svetilih. Avto je zato po mnenju Japoncev pridobil "zrelo eleganco." 

Leta 2019 Leta 2019: bencinar, ki bo porabil toliko kot dizel

Znotraj je vidnih sprememb manj, dodali so novo različico prestižnega nappa usnja in posodobili svoj varnostni ščit, imenovan i-Activesense, da različni senzorji še bolje prepoznavajo nevarnosti in v različnih situacijah pomagajo vozniku. Radarski tempomat ima sedaj funkcijo stop-go. Avto ima po novem tudi 360-stopinjski pogled kamer. 

Foto: Mazda Mazda6

Precej novega je tam, česar oči ne vidijo. Tako pri znamki pravijo, da so precej izboljšali zvočno izoloacijo potniške kabine in finonastavili podvozje za boljše razmerje med udobjem in športnostjo. Za ameriški trg je precejšnja novost 2,5-litrski turbo motor (da, Mazda vgrajuje turbo motor!), ki uporablja tehnologijo spremenljivega turba in naj bi bil zato odziven tako kot kakšen V8 bencinar. Alternativa je atmosferski 2,5 motor z izklapljanjem dveh valjev. 

Mazdina koncepta Komaj čakamo, da Mazda ta dva koncepta spravi na ceste

V Evropi teh dveh motorjev bržkone ne bomo videli, prav tako v tem trenutku še ni znano, kdaj bodo predstavili prenovljeno karavansko različico in kdaj bomo na Stari celini lahko prvič pritisnili na gumb za zagon. Gotovo pa ne pred vrhuncem naslednje pomladi.  

Avto Spoznajte 74-letnega Nemca, ki ima prek 120 japonskih otrok

Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6 Foto: Mazda Mazda6

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.