Mercedes pripravlja povsem nov razred vozil, imenoval se bo O

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz AG
Nemški avtomobilski gigant Mercedes-Benz je zaščitil novo oznako O. Kaj bo označevala?
Oglej si celoten članek

Za zdaj gre zgolj za ugibanja, kaj bo predstavljala znamka razred O. Medtem ko so oznake GLS 600, GLS 680 in S 680 zaščitili za modele Mercedes-Maybach, opcije ostajajo naslednje: tovornjaki, SUV, kombiji, avtobusi, celo kabrioleti.

Avto Poleti prihaja povsem nov Mercedesov SUV za množice

Mercedes je 4. februarja kot intelektualno lastnino zaščitil pravico na uporabo oznak O 120, O 140, O 180 in O 200. Prijavili so jih v skupino "motorna vozila in avtomobilski motorji."

Avto Mercedesov vlečni konj v novi podobi prispel v Slovenijo

Daimler, del katerega je Mercedes, trenutno z oznako O označuje mestne avtobuse, zadnji je bil O530. Ugibanja, da ne bodo označevali avtobusov, povzročajo prav oznake črke O in številk 120, 140, 180 in 200, ki so značilne za Mercedesovo potniške avtomobile. 

Avto Danes vozim BMW, jutri mercedesa

Ugiba se, da bi Mercedes z novo oznako razred O lahko označeval manjša komercialna vozila ali pa celo novo konceptno znamko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.