Avto
4525 ogledov

Danes vozim BMW, jutri mercedesa

Mercedes-Benz CLS Saša Despot
Zelena luč za storitev, ki združuje prestižni nemški znamki avtomobilov.

Ameriški regulatorji so nemškima avtomobilskima velikanoma Daimlerju in BMW prižgali zeleno luč za združitev njunih storitev za souporabo prevoza Car2go in Drivenow. S tem je odpravljena zadnja ovira za vzpostavitev platforme, s katero želita družbi nastopiti proti tekmecem, kot je Uber.

Družbi sta sporočili, da je naslednji načrtovani korak zaključek transakcije do 31. januarja prihodnje leto. Evropska komisija je načrtu prikimala že novembra.

Skupno podjetje bo v enakovredni lasti obeh podjetij, sprva pa bo zagotavljalo okoli 20.000 avtomobilov v 30 svetovnih mestih. Car2go in Drivenow imata trenutno skupno dobre štiri milijone uporabnikov.

Prednost takšnih storitev je v tem, da uporabnikom ni treba naročati prevoza, temveč na ulici prevzamejo vozilo, ga pustijo na poljubnem kraju, uporabo pa plačajo glede na prevoženo razdaljo ali čas uporabe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.