Avto
4169 ogledov

Poleti prihaja povsem nov Mercedesov SUV za množice

Mercedes-Benz razred B Gregor Prebil
Poleg najmanjšega modela GLA, ki nastaja na Mercedesovi MFA2 platformi za manjša vozila, v Stuttgartu za to poletje pripravljajo še eno posebno presenečenje - povsem nov model športnega terenca.

Gre za mercedes GLB, ki bo po pisanju tujih specializiranih medijev najprej na voljo s petimi sedeži, kasneje, kar je še posebej zanimivo pa tudi s sedmimi. Tudi zato pri Mercedesu niso zaskrbljeni glede kanibalizacije kompaktnih modelov GLB in GLA, s katerima ciljajo na bolj množično prodajo. Oba modela naj bi se tudi oblikovno dovolj razlikovala. Pri GLB bo večji poudarek na prostornejši kabini, večji bo prtljažnik in izrazitejše off-road karakteristike.

Mercedes logotip Avto To se v 132-letni zgodovini Mercedesa še ni zgodilo

Glede na sorodnost z razredom A in B, bodo tudi prihodnji kompaktni modeli z zvezd v nosu, to so CLA, GLA in GLB, dobili podobno zasnovno potovalne kabine, kar pomeni popolna digitalizacija z zasloni velikosti do 10,25 palcev, hlajenje sedežev in masažo sedežev, ambientalno osvetlitev, zračne odprtine v obliki turbine ... 

Mercedes Benz C Avto Mercedesov vlečni konj v novi podobi prispel v Slovenijo

Ne pozabimo še na pametni infontaiment sitem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ki se je zahvaljujoč umetni inteligenci sposoben učiti, z njim pa lahko upravljamo z glasom. Seveda bo tudi GLB opremljen z vso varnostno tehnologijo, v ponudbi pa bodo bencinski in dizelski motorji, tudi elektrificirana različica, govori pa se tudi o športnih izvedenkah Mercedes-AMG GLB 35 in GLB 45.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.