Mercedesov električni tovornjak prihodnosti z lastno kopalnico

Foto: Francisco Calado E-truck Foto: Francisco Calado E-truck Foto: Francisco Calado E-truck Foto: Francisco Calado E-truck Foto: Francisco Calado E-truck Foto: Francisco Calado E-truck Foto: Francisco Calado E-truck Foto: Francisco Calado E-truck Foto: Francisco Calado E-truck
Strokovnjaki napovedujejo, da bodo prav gospodarska vozila, kot so veliki tovornjaki, ki vozijo v konvojih, v bližnji prihodnosti prvi opremljeni z avtopiloti. In poganjala jih bo elektrika. Tako meni tudi mladi oblikovalec Francisco Calado, ki je narisal Mercedesov tovornjak prihodnosti.
Oglej si celoten članek

Francisco Calado je letos že Audiju pokazal, kako si predstavlja njihov tovornjak prihodnosti z odprto kabino, zdaj pa je na vrsto prišel še Mercedes. Mercedesov tovornjak prihodnosti bo poganjala elektrika, Calado pa se je pri snovanju koncepta osredotočil na aerodinamiko.

E-truck, kakor je enostavno poimenoval tovornjak, je videti odlično, tako odlično, da bi mu verjeli na besedo, da je to najhitrejši tovornjak na svetu. V teoriji ga poganja deset baterij. Kabina je več kot udobna in je v popolnosti prilagojena daljšim potovanjem. Ima celo kopalnico in ločeno spalnico, v kabino pa se vstopa kar spredaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.