Avto
124 ogledov

Mercedesov električni tovornjak prihodnosti z lastno kopalnico

E-truck
1/9
Francisco Calado
Strokovnjaki napovedujejo, da bodo prav gospodarska vozila, kot so veliki tovornjaki, ki vozijo v konvojih, v bližnji prihodnosti prvi opremljeni z avtopiloti. In poganjala jih bo elektrika. Tako meni tudi mladi oblikovalec Francisco Calado, ki je narisal Mercedesov tovornjak prihodnosti.

Francisco Calado je letos že Audiju pokazal, kako si predstavlja njihov tovornjak prihodnosti z odprto kabino, zdaj pa je na vrsto prišel še Mercedes. Mercedesov tovornjak prihodnosti bo poganjala elektrika, Calado pa se je pri snovanju koncepta osredotočil na aerodinamiko.

E-truck, kakor je enostavno poimenoval tovornjak, je videti odlično, tako odlično, da bi mu verjeli na besedo, da je to najhitrejši tovornjak na svetu. V teoriji ga poganja deset baterij. Kabina je več kot udobna in je v popolnosti prilagojena daljšim potovanjem. Ima celo kopalnico in ločeno spalnico, v kabino pa se vstopa kar spredaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.