Mitsubishi na ceste po 10 letih vrača legendo

Foto: Mitsubishi
Foto: Mitsubishi
Mitsubishi na ceste vrača mali kompaktni model B razreda colt. Na voljo bo v jeseni prihodnje leto.
Oglej si celoten članek

Po skoraj 10 letih se Mitsubishi Motors vrača v evropski B segment z novo generacijo petvratnega modela colt, ki bo na voljo v jeseni 2023. Colt bo dopolnil ponudbo MItsubishija v Evropi, ki šteje še mestni model space star, kompaktni križanec eclipse cross PHEV in nedavno najavljeni SUV ASX.

Velika verjetnost! Bo Mitsubishi izdeloval avte v Novem mestu?

Prodajna paleta japonskega proizvajalca vozil bo v letu 2023 vsebovala tako limuzinske kot SUV izvedbe, vse na voljo tudi z elektrificiranimi pogoni. Prvič predstavljen kot ime modela vozila leta 1962 ima colt bogato dediščino – je zagotovo legendarno imen Mitsubishija. Zadnja generacija, ki so jo izdelovali tudi v Evropi, je bila prodana v več kot 400.000 enotah med leti 2004 in 2014.

Razkritje Razkritje: Mitsubishi pripravlja močno orožje za boj na trgu SUV vozil

Novi colt bo po obljubah Mitsubishija ponujal najnovejšo tehnologijo znamke, celotno paleto pogonskih sklopov in bo proizveden v Renaultovi tovarni Bursa v Turčiji. Tako kot že ASX, bo tudi colt narejen na CMF-B platformi, ki so jo razvili skupaj v Renault-Nissan-Mitsubishi zvezi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.