Avto
6054 ogledov

Razkritje: Mitsubishi pripravlja močno orožje za boj na trgu SUV vozil

Mitsubishi ASX Mitsubishi
Lani je bilo veliko ugibanja, kaj se bo zgodilo z znamko Mitsubishi v Evropi in posledično v Sloveniji. Črni scenarij, da bo to še ena znamka, ki je Slovenci ne bomo več videli, je po prenovljenem eclipse crossu, Mitsubishi napovedal prihod še enega močnega orožja na področju SUV vozil.

Naveza Renault, Nissan in Mitsubishi Motors je v četrtek razgrnila drzen načrt zavezništva. Do leta 2030 bodo predstavili kar 35 novosti, večinoma električnih. Svoje adute bo imel tudi Mitsubishi in prvi je že znan.

Mitsubishi outlander Nova generacija Avto To je novi outlander, ki ga v Evropi ne bodo več prodajali

Spomladi leta 2023 bo v Evropi na prodaj nova generacija nam dobro znanega modela ASX, ki bo kupce lovil v razredu malih SUV-jev. Pričakovano bo elektrificiran. Če je eclipse cross na voljo le kot priklopni hibrid (PHEV), bo ASX poleg različice PHEV na voljo tudi kot klasičen hibrid (HEV), seveda pa bo ponudil Mitsubishijevo najnovejšo tehnologijo in pogon. To bo Mitsubishijev tretji PHEV SUV po modelu outlander PHEV-u in eclipse cross PHEV-u.

Mitsubishi ASX | Avtor: Saša Despot Saša Despot
* - Na fotografiji aktualna generacija.

Mitsubishi logo Velika verjetnost! Avto Bo Mitsubishi izdeloval avte v Novem mestu?

Stavijo na SUV dediščino

ASX velja za enega od najuspešnejših  modelov Mitsubishija, s skoraj 380.000 prodanimi vozili od lansiranja leta 2010. Japonci so razkrili, da bo ASX nove generacije ponujal celoten paket opreme z najnovejšo tehnologijo. Osnova novega ASX-a bo CMF-B platforma zavezništva Renault-Nissan-Mitsubishi, proizvodnja pa bo potekala v Renault Valladollid tovarni v Španiji.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV Avto Po preobratu v Slovenijo končno prispel napredni SUV

Frank Krol, Predsednik & CEO Mitsubishi Motors Evropa je prihod novica komentiral: »Mitsubishi Motors ima bogato SUV dediščino in je bil prvi proizvajalec, ki je lansiral SUV priključni hibrid. Glede na to, da SUV razred v Evropi  še naprej vztrajno raste, priključni hibridi pa postajajo mainstream ponudba smo se odločili graditi na naši dediščini in teh dejstvih z novo generacijo ASX-a. Veselimo se, da bomo lahko našim obstoječim in bodočim  kupcem ponudili visoko konkurenčno dopolnitev naše prodajne palete.«
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.