Na prodaj avtomobili iz 70., 80. in 90. let s skoraj nič kilometri

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Japonski avtomobili, na katerih se že desetletja nabira prah, števec kilometrov pa je obstal na ničli ali malo čez, bodo zdaj na prodaj.
Oglej si celoten članek

V svetu avtomobilizma močno odmevajo občasne zgodbe o nenavadnih odkritjih dragih avtomobilov v skednjih ali skladiščih, na katerih se že leta ali celo desetletja nabira prah.

Sporočila iz salona Nakup avtomobila bo čez 10 let zelo drugačen

Včasih gre za desetine, celo stotine avtomobilov, ki so bili nekje shranjeni in pozabljeni. Ljubitelji avtomobilov po vsem svetu so navdušeni nad objavami, kot je pred kratkim prišla iz Buenos Airesa v Argentini, ko so odkrili nikoli registrirane in nikoli vožene modele znamk Fiat, Alfa Romeo in Peugeot. Nepričakovano so jih odkrili v hangarju. Ali pa zapuščeni salon vozil na Cipru, ki je z avtomobili vred sameval desetletja.

Podoba zgodba je bila aktualna leta 2014, ko so v zapuščenih prostorih švicarskega uvoznika Auto Macchi našli stotine nikoli prej prodanih in nikoli voženih japonskih avtomobilov iz sredine sedemdesetih do sredine devetdesetih let prejšnjega stoletja. Prav ta zgodba bo šele zdaj dobila svoj epilog.

Avto Totalna razprodaja avtomobilov zaradi kopičenja zalog

Po propadu nekdaj znanega švicarskega uvoznika, danes že pokojnega Heinza Macchija, je za njim ostalo okoli 250 družinskih limuzin, od tega približno 100 modelov mazda 323 in 626 z "0 kilometri", ki so bila dolga leta shranjena na razstavnem prostoru. Zdaj so pripravljeni za prodajo.

Foto: Twitter

Auto Macchi je imel v šestdesetih letih eno največjih distribucijskih omrežij znamk British-Leyland, Mazda, Saab in Nissan, pa tudi zastopništvo na velikanskem prostoru, ki se je raztezal na 140.000 kvadratnih metrih. Po Macchijevi smrti leta 2014 je bilo vse dano na dražbo, vključno s sto avtomobili, ki so ostali neprodani do danes.

Intervju Pričakovati je tudi mamljive ponudbe za nakup avtomobila

Po poročanju portala Carscoops bodo nekateri od teh avtomobilov, na katerih se že desetletja nabira prah, zdaj ponujeni na dražbi. Pozornost je pritegnil eden od avtomobilov na nemškem portalu za prodajo vozil AutoScout24. Povsem nova in neregistrirana mazda 626 GT letnik 1986 s samo 17 kilometri za 12.800 evrov!

In čeprav je bila 626 GT z 1,6-litrskim štirivaljnikom s 120 konjskimi močmi v svojem času običajna mazda, je danes nekaj posebnega. Danes je avtomobil časovna kapsula za vse avtomobilske navdušence.

Foto: Twitter

VSAK PETI NOVI Prodaja avtomobilov v aprilu: en avto močno izstopa

V iskanju Macchijevih avtomobilov so naleteli na poljskega prodajalca avtomobilov, ki je po stečaju Auto Macchija na dražbi leta 2014 kupil 86 mazd in tri Nissanove avtomobile. Poljski prodajalec avtomobilov je za Carscoops dejal, da so bili avtomobili brez akumulatorjev in goriva v rezervoarjih in da so po minimalni naložbi vsa vozila v voznem stanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:24 19. Maj 2020.

    Dobrodošli na najboljši strani za zmenke seksa -- B­r­ed­h­ot­.­C­om

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.