Avto
37029 ogledov

Totalna razprodaja avtomobilov zaradi kopičenja zalog

Jeep Cherokee Saša Despot
Do novega leta se želijo z največjo razprodajo v zadnjih letih znebiti kar 70 tisoč novih avtomobilov na zalogi.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), ki se bo združil s francoskim velikanom PSA, se morajo zaradi nove proizvodne strategije na hitro znebiti okoli 70 tisoč vozil, ki so ostala na zalogi, piše Automotive News.

Chrysler portal koncept Avto Fiat Chrysler napoveduje enoprostorca bližnje prihodnosti

Avtomobilski proizvajalec bo v ZDA ponudil najbolj agresivne popuste od finančne krize naprej in sicer za modele znamk Dodge, Jeep in Ram, kažejo dokumenti notranjega trženja, katere povzema omenjeni medij. Pretekli teden naj bi v konferenčnem klicu prodajno osebje prosili za podaljšano delo s ciljem pritiska na omrežje 2400 trgovcev, da bi prevzeli več vozil in pred božičem skrčili zaloge vozil na nič.

Pri Fiat Chryslerju naj bi samo v mesecu decembru nabrali zalogo kar 70.000 avtomobilov, ki niso bili dodeljeni trgovcem. To je skrb vzbujajoč signal za najbolj pomembno regijo, na kateri je prisoten FCA, saj denar skoraj v celoti zasluži v Severni Ameriki.

kupec Zgodba bralca Avto Nakup avta: Postanite lovci na popuste!

V popolnem svetu avtomobilska podjetja proizvedejo samo toliko avtomobilov, kolikor jih je trg pripravljen prevzeti na podlagi naročil trgovcev. Težava je v tem, da zmanjšanje proizvodnje pomeni nižjo donosnost, zato je pogosto ceneje prekomerno proizvajati avtomobile in nato uporabljati spodbude za subvencioniranje prodaje, piše Automotive News.

Fiat logo Avto Fiat utegne pokopati svoja dva najbolj pomembna modela!

Štirje ameriški trgovci so prejšnji mesec za finančni časnik Bloomberg povedali, da so jim želeli prodati avtomobile iz zaloge, čeprav jih niso naročili. Trgovce skrbi desetletna praksa pritiskanja s strani proizvodnje, da prevzamejo vozila, čeprav za njih še nimajo kupcev in jih ne želijo. Pri Fiat Chryslerju oporekajo obtožbam trgovcev. Pravijo, da gre za začasen ukrep.

FCA | Avtor: Epa Epa

cristiano ronaldo Šport Zaradi Ronalda stavka v Fiat Chryslerju

"Naša nova strategija upravljanja dobavne verige, ki temelji na prediktivni analitiki, še naprej deluje dobro za nas, čeprav jo še naprej izboljšujemo," je dejal Niel Golightly, globalni direktor za komunikacije pri Fiat Chrysler.

Zaloga lahko niha. Družba je imela v tretjem četrtletju 40.000 nedodeljenih avtomobilov, kar se je na koncu zmanjšalo na 5.000. Število se je novembra povečalo na 60.000, decembra pa na 70.000. Po podatkih osebe, ki pozna zadevo in je želela biti neimenovana, naj bi zaloga ta teden padla na 25.800 vozil.

Komentarjev 6
  • dingcuzna 09:28 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • blogcermumb 05:18 25.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • brinapbrow 22:18 24.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks