Šport
4232 ogledov

Zaradi Ronalda stavka v Fiat Chryslerju

cristiano ronaldo Epa
Delavcem v tovarni koncerna Fiat Chrysler je prekipelo.

Delavci v tovarni koncerna Fiat Chrysler na jugu Italije so napovedali stavko, potem ko je nogometni klub Juventus iz Torina sklenil več kot 100 milijonov evrov težak posel z madridskim Realom o prestopu Cristiana Ronalda. Nesprejemljivo se jim zdi, da lastnik koncerna in kluba tako razmetava z denarjem, medtem ko varčuje pri delavcih.

Tako koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) kot nogometni klub Juventus sta v lasti družine Agnelli. Juventus bo za portugalskega nogometnega zvezdnika odštel 112 milijonov evrov.

cristiano ronaldo Kocka je padla Šport Ronaldo dražji od napovedi

"Je to pošteno?"

Znesek, ki so ga odšteli za Ronalda, je zmotil sindikat USB, ki zastopa delavce v avtomobilski tovarni FCA v italijanski Melfi. Kot so zapisali v izjavi, je tak znesek "nesprejemljiv", potem ko so morali delavci v zadnjih letih sprejeti vrsto varčevalnih ukrepov.

"Je to pošteno? Je normalno, da ena oseba zasluži milijone, na tisoče družin pa ostane brez denarja sredi meseca?" je zapisal USB.

Stavka naj bi trajala od nedelje zvečer do torka zjutraj. Sindikat od koncerna zahteva dodatna vlaganja v proizvodnjo avtomobilov, ki bi ohranila in izboljšala delovna mesta.

cristiano ronaldo Ciao CR7 Šport Ronaldo že v soboto v Torinu

V tovarni v Melfiju okoli 320 kilometrov jugovzhodno od Rima izdelujejo fiate 500x ter mestne terence jeep renegade, pa tudi avtomobile punto, katerih proizvodnjo koncern postopoma ukinja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • blayo 21:44 11.julij 2018.

    Vreden je toliko, kolikor je nekdo pripravljen plačati zanj. Sej nima veze kaj je pošteno in kaj ne, važen je profit. Lastnik je naredil računico, da mu bo Ronaldo v parih letih prinesel več kot tista tovarna avtomobilov...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:38 11.julij 2018.

    Ma tale sindikat prav,da štrajka,saj pederajsek ni vreden tolk dnarja,sploh pa je njegov zaton vse bližji,tako,da naj se lepo upokoji in uživa v svojem bogastvu!!